Piratkopiering på Mac App Store

Piratkopiering på Mac App Store

Noen programmer kan enkelt piratkopieres om utviklerne ikke har sikret dem godt nok.

Bare timer etter at Mac App Store åpnet dørene torsdag ettermiddag, kom de første rapportene om piratkopiering i programbutikken.

Det skal nemlig være mulig å installere uautoriserte betalprogrammer ved å kopiere kvitteringen fra et gratis program, skriver Apple Insider.

Ifølge Daring Fireball-bloggeren John Gruber eksisterer sårbarheten bare i programmer som ikke følger Apples sikkerhetsråd for validering av programmer.

For eksempel sjekker noen programmer bare etter en gyldig kvittering, uten å sjekke om kvitteringen stemmer med programmets vedlagte ID.

Angry Birds er i skrivende stund det mest kjente programmet hvor det er mulig å utnytte sårbarheten, men det er sannsynligvis ikke det eneste.

- Hacket hele sjappa

En gruppe hackere kalt Hackulous hevder dessuten at de har klart å forbigå Apples sikkerhet for Mac App Store, ifølge Gizmodo.

Hackerne har lovet å slippe et verktøy kalt Kickback i neste måned som vil gjøre det mulig å piratkopiere alle programmer i programbutikken.

Årsaken til at hackerne venter til neste måned er at de vil vente til butikken har fått etablert seg. Dette for å beskytte de ordentlige utviklerne.

- Det kommer sikkert til å ta flere måneder før App Store har en haug med elendige programmer, og når vi føler det er nok søppel, slipper vi trolig Kickback, sier et av medlemmene.

Enterprise