Politiet velger Atea og Steria, ikke HP

Politiet velger Atea og Steria, ikke HP

Atea får 240 millioner kroner, men kan ikke love HP 100 millioner.

HP sa under en middag forrige uke og til Finansavisen denne uken at de skal levere maskiner for 100 millioner kroner til politiet.

- Det er ikke HP som har signert kontrakten, men et selskap jeg kjenner godt, sier Atea-direktør Steinar Sønsteby til Computerworld.

Det er nemlig Steria som har signert kontrakten med politiet, med Atea som underleverandør. De to skal levere klienter, programvare, service og skrivere. Kontrakten strekker seg over fire år, og skal gi Atea rundt 240 millioner kroner totalt.

"Litt dumt"

Atea bruker HP-utstyr i sine leveranser, og regner med at HP skal stå for mye av utstyret også i politikontrakten. Men Sønsteby kan ikke love HP at de vil få 100 millioner kroner, slik HP har fortalt kunder og journalister. Han må "i alle fall bestille produktene først", som han sier.

- Det er litt dumt at HP gikk ut på denne måten. Det blir litt misvisende med en sak om at HP har signert politikontrakt over en helside i Finansavisen, forteller Sønsteby.

- Hvor problematisk er det at en produsent går ut og forskutterer verdien av andres kontrakter på denne måten?

- Det er vanligvis spilleregler for hvordan informasjon slippes, i samråd med dem som har skrevet kontrakten. Jeg regner med at vi koordinerer dette bedre neste gang, svarer Atea-direktøren.

Viktig avtale

Uansett hva kontrakten vil være verdt for HP, er den mye verdt for Atea. Dette er første gang selskapet får politiet på kundelisten, og Sønsteby gnir seg i hendene.

Han omtaler kontrakten som "veldig viktig", spesielt ettersom dette er "ny butikk".

- Det er viktig når man har vekstmål som oss, forteller Sønsteby, som nå er i Bergen for å fortelle ansatte og partnere hvordan butikken går.

- Det er slike kontrakter som gjør at vi kan legge frem slike tall som i forrige uke.

Enterprise