Positivt i bedriftsmarked

Positivt i bedriftsmarked

Hos Atea er interessen kjempestor og bedriftene er meget positive til Windows 7.

Det var ventet at bedriftsmarkedet ville være mer avmålt i forhold Windows 7-lanseringen. Men Atea booker Windows 7-prosjekter til den store gullmedalje om dagen.

- Interessen er formidabel. Antall kundemøter er i hundrevis, for å si det sånn. Senest i går traff jeg mange kunder. Aktiviteten og interessen er kjempestor. Faktisk i overkant av hva vi hadde forventet, sier administrerende direktør Steinar Sønsteby.

Han tror etterspørselen vil vedvare. Selv om en del bedrifter av ulike årsaker vil avvente litt med å implementere Windows 7, er det også mange som vil ha det på plass så snart som mulig.

- De som ønsker å implementere Windows 7 fort, må kjappe seg. Prosjektene begynner å bli ganske mange, sier Sønsteby.

To fluer i en smekk

Dell har ingen foreløpige tall, men interessen og forespørslene er absolutt til stede.

- Det er veldig stor interesse og forespørsel, og det er kjempebra. Vi som er ansvarlig for bedriftsmarkedet merker at det er en positiv holdning. Mange har nok ventet til Windows 7-lanseringen, der de slår to fluer i en smekk og får ny maskinvare ferdig satt opp med Windows 7, sier pr-sjef Hans Seime.

Dell har allerede en del større prosjekter gående med Windows 7, blant annet migrering hos Orkla, Oljedirektoratet og mange andre. Seime merker også at kundene virker svært fornøyde.

- Det er kun positive tilbakemeldinger fra samtlige, både konsumenter og bedrift, sier han.

- Som forventet

Microsoft Norge har ikke tall på salg av maskiner med Windows 7, ettersom dette er noe leverandørene hovedsaklig har kontroll på, men mener salget ser godt ut basert på samtaler med leverandørene.

- Av de leverandørene vi har hørt med, er det mange som allerede er utsolgt for oppgraderingspakken, sier John Henrik Andersen, direktør for Windows-klienter for bedriftsmarkedet.

- Det er ikke noe halleluja-stemning. Det er som forventet. Leverandørene har tatt inn høye volumer, men det er også bygget opp en voldsom forventning i kanalen, sier han.

Enterprise