Positivt fra Ementor

Positivt fra Ementor

Ementor leverer et resultat som er bedre enn ventet. Selskapet hadde en omsetning på over 13 milliarder kroner i 2007

Ementors omsetning for fjerde kvartal endte på 4,34 milliarder kroner. Det betyr at selskapet hadde en underliggende omsetningsvekst på 9,1 prosent sammenliknet med året før.

Selskapet, som leverer it-infrastrukturprodukter og -tjenester i Norden, kunngjorde også optimistiske fremtidsutsikter.

- Ementor fortsetter å levere sterke økonomiske resultater, En sterk kontantstrøm, generell omsetningsvekst og marginforbedringer viser at konsernet er på vei til å nå våre ambisiøse finansielle mål, sier dansken Claus Hougesen, konsernsjef i Ementor, i en pressemelding.

Kontantstrøm fra driften utgjorde i alt 334,8 millioner kroner i fjerde kvartal 2007, med en kontantstrøm på 521,3 millioner kroner for hele 2007.

I Norge leverer selskapet sterke resultater, med en EBITDA på 75,5 millioner kroner, som er 7,0 prosent margin. Driftsinntektene økte med 14,1 prosent og gjenspeiler en sterk vekst i salg av både service og produkter.

LES OGSÅ: Ementor kjøper Tomato

Serviceinntekter for fjerde kvartal 2007 viser en vekst på 24,7 prosent fra året før, justert for valuta. Produktinntekter steg med 6,7 prosent. Dette er justert for valuta og tap av salg av hjemme-pc til ansatte i Sverige, på grunn av endringer i lovgivningen.

Avvikling av den svenske hjemme-pc-ordningen stoppet Ementors vekst i omsetning. Omsetningen endte på 13,4 milliarder kroner, mot 13,3 i 2006. Justert for tap av salg av hjemme-pc til ansatte i Sverige er det en oppgang på 5,7 prosent.

- 2007 har vært et år preget av vekst og lønnsomhet. Vi gikk inn i en ny fase for selskapet i 2007, etter integreringen av Ementor, Atea og Topnordic, en fase som preges av sterk satsing på "operational excellence". En nøkkel til konsernets fremgang ligger i finjustering av de mange daglige detaljene i driften - noe som i sin tur gjør det mulig for selskapet å ekspandere samtidig som kostnadsbasen holdes på et moderat nivå, sier Hougesen.

Danmark fortsetter å levere sterke resultater. Sverige og Finland viser lite fremgang.

- Konsernet oppnådde en sterk finansiell posisjon i 2007. Utover i 2008 forventer vi å konsolidere vår posisjon ytterligere som ledende leverandør av it-infrastrukturprodukter og -tjenester i Norden og Baltikum, sier Claus Hougesen.

Ementor

Tall i millioner kroner

Q4 2007

Q4 2006

Omsetning

4 338

4 206

Driftsresultat

190

148

Resultat før skatt

178

135

Les om:

Enterprise