Potte tett i konsulent-markedet

Potte tett i konsulent-markedet

Etterspørselen etter it-konsulenter fortsetter å øke, mens oustsourcing har blitt mindre populært.

- I 2006 var det nesten umulig å få tak i it-konsulenter. I år er det enda verre, sier administrerende direktør Nils Molin i IDC.

Molin leder den norske, svenske og finske delen av analysehuset.

Han forteller også at 2006 ble et rolig år for det norske outsourcingsmarkedet - det var få nye store avtaler og heller ikke mange fornyelser.

LES OGSÅ: EDB på bunnen og Ergo på topp

- Det går godt for Norge, og da er ikke ønsket om å sette ut it-tjenester så stort. Kutte kostnader er ikke lenger øverst på agendaen. I stedet er det fokus på nye prosjekter som for eksempel tjenesteorientering, det vil si SOA, sier Molin.

De små setter ut

Ifølge Molin er dette en trend som startet i 2004 og den har forsterket seg kraftig i løpet av fjoråret. IDC sluttførte nylig arbeidet med sin rapport om det norske markedet for it-tjenester.

- Norske bedrifter investerer mye i it, og dette fører blant annet til en mangel på SAP-kompetanse. SAP-konsulenter er nå nesten blitt umulig å oppdrive. Mangelen på ressurser bidrar til en hurtig konsolidering i tjenestemarkedet fordi de store aktørene må kjøpe mindre selskaper for å etterkomme etterspørselen hos kundene, sier Molin.

Når Molin snakker om en nedkjøling av outsourcingsmarkedet så gjelder dette hos større selskaper. Blant de mindre bedriftene konkluderer IDC med at interessen - for å sette ut hele eller deler av it-virksomhetene - er stor.

- Vi ser at Telecomputing gjør det godt i markedet for små og mellomstore bedrifter både i Norge og Sverige, sier Molin.

Telecomputing vokste med over 40 prosent fra 2005 til 2006 og er nå den syvende største leverandøren på outsourcing i Norge. Selskapet fikk opp mot 30 nye kontrakter i 2006.

LES OGSÅ: Outsourcing blir dyrere

Enterprise