Printstrategi sparer penger og miljø

Printstrategi sparer penger og miljø

HP mener norske bedrifter har mye å hente på utskriftsprosessen.

Private og offentlige virksomheter som har inngått kontraktstjenester på levering og drifting av printere fra HP har redusert sine kostnader med 30 prosent i gjennomsnitt, skriver HP i en pressemelding.

- Våre analyser og erfaringer viser at alle våre kunder innen Managed Print Services har oppnådd gode resultater ved å optimalisere utskriftsmiljøet, sier Bente Rønning som leder HPs Managed Print Services i Norge.

2.700 selskaper

2.700 selskaper verden over har inngått en såkalt Managed Print Service-avtale med HP, hvor samtlige har redusert både miljøutslipp og utskriftskostnader.

Spanias største energiselskap Endesa inngikk en kontrakt med HP på leveranse av 4.000 printere, scannere og faxmaskiner til 280 kontorer i 2008.

- Endesa reduserte sitt miljøutslipp med 1,3 millioner tonn. Men også mindre aktører vil ha store fordeler med å effektivisere utskriftsprosessene, mener Rønning.

Overrasket Kitron

I Arendal kuttet teknologiselskapet Kitron sitt årlige papirforbruk med hele 1,5 tonn.

Øyvind Haslund i Kitron mener avtalen med HP har gjort hverdagen som it-sjef lettere.

- I likhet med mange andre aktører mener vi det er viktig å ta et miljøansvar. Da vi valgte Managed Print Services fra HP, visste vi at det ville føre til en betydelig forbedring. Men jeg må innrømme at et kutt på drivgassutslippet på 2,2 tonn og 42 prosent miljøbesparelser totalt er overraskende høye tall, sier han.

Les om:

Enterprise