Proact signerer med Databasement

Proact signerer med Databasement

Administrerende direktør i Proact Norge, Eirik Pedersen, har ambisjonene klare for det europeiske lagringsmarkedet. Selskapet kjøper nå det nederlandske selskapet Databasement.

Proact har en ambisjon om å bli store på lagringsmarkedet i Europa og velger derfor å kjøpe opp Databasement som baserer seg på skytjenester.

Får fotfeste

- Nå er neste oppkjøp klart. Vi kjøper det nederlandske selskapet Databasement. På den måten blir vi større i Nederland, samtidig som vi får fotfeste i Belgia og Spania. I tillegg får vi tilført ytterligere kompetanse på skybaserte tjenester, sier administrerende direktør Eirik Pedersen i Proact Norge.

Proact har alltid hatt sitt tyngdepunkt i Norden, men har det siste halvåret tatt flere grep for å komme inn på det europeiske markedet.

I fjor høst betalte selskapet ti millioner norske kroner for selskapet Storyflex, noe som ga innpass i Tsjekkia og Slovakia.

Perfekt partner

Databasement er glad for å se fremtiden i møte med Proact.

- I åtte år har vi bygd en ledende posisjon innen skytjenester. Det er nå tid for oss til å utvide og Proact er den perfekte å partneren gjøre det med, sier grunnleggeren av Databasement, Rob Kristus, i en uttalelse.

God omsetning

Selskapet opplevde vekst både i forhold til omsetning og resultater i fjor. Med flere oppkjøp på hånden håper de på videre økning utover analytikernes forventninger.

– Lagringsmarkedet går jevnt fremover. Analysebyrået Idc anslår en global vekst på 2,6 prosent i år og 3,2 prosent i 2012. I Proact har vi som mål å vokse dobbelt så raskt som markedet, sier Pedersen.

Databasement har 52 ansatte og en omsettning på cirka 20 millioner euro i året.

Enterprise