Prøver igjen med Blackberry

Prøver igjen med Blackberry

Nå kommer RIM med nytt Blackberry-operativsystem, og nye smarttelefoner.

RIM (Research In Motion) skal tilbake i det konkurransedyktige smarttelefonmarkedet, med det med et nytt operativsystem og et par nye smarttelefoner designet for å konkurrere med IOS og Android-enheter. Det skriver amerikanske PC World.

På et fancy presse-event i New York viste Blackberry-selskapet frem et par av sine nye smarttelefoner: Blackberry Z10 og Q10. Administrerende direktør, Thorsten Heins, fortalte at de to telefonene ligner den velkjente Blackberry-telefonen, med qwerty-tastatur, gjenspeiler Blackberrys tranformasjon.

- Blackberry har forandret seg. Vi har redesignet hele Blackberry-opplevelsen. Vi har endret våre produkter. Vi har gjenoppfunnet dette selskapet, og vi ønsker å gjenspeile dette i vår merkevare, sier Heins.

De to smarttelefonene vil være tilgjengelig i USA en gang i midten av mars for 200 dollar, med en to års-kontrakt. Andre utgivelsesdatoer er enda ikke annonsert.

Nytt operativsystem

Funksjonene i det nye Blackberry 10-operativsystemet har blitt mye diskutert i løpet av de siste månedene, men på onsdag ble nye BB10 endelig vist i aksjon.

BB10 er designet for å kunne gjøre flere ting om gangen, sa Heins. Den nye Blackberry Hub lagrer alle meldingene dine på ett sted, og lar deg å bruke Blackberry Messenger, sende tweets, og svare på Facebook og Linkedin-forespørsler uten å måtte åpne apps eller å navigere bort fra Hub.

Den nye Flow-funksjonen i BB10 lar deg navigere mellom flere apps, og Peek-funksjonen lar deg sjekke Hub uten å måtte forlate skjermen du er på.

Det nye operativsystemet tilbyr interessante bilde og video-funksjoner, som BBM-videosamtaler og en skjermdelings-funksjon som tillater deg å se en annens BBM-brukers skjerm eksternt. Kamera-funksjonen Story Maker, lar deg legge til Instagram-lignende filter på bildene, og du kan lage lysbildeshow, komplett med tittel og et kort lydspor.

Selskapet har ikke glemt kjernebrukerne sin med bedriftsbrukere, som har klamret seg til Blackberry mens mange andre har bevegd seg videre til andre smarttelefoner. BB10 tilbyr Blackberry Balance, som hjelper deg med å holde styr på og skille mellom dine personlige og profesjonelle profiler, i to ulike moduser med ulike sett med apps.

Spørsmålet er om Blackberry klarer å lokke tilbake sine tidligere fans.

En solid start

RIM kunngjorde onsdag at Blackberry World app-butikken nå har en base på mer enn 70.000 apps, inkludert de mest populære som Facebook, Twitter, Angry Birds, Skype, The New York Times, EA, Amazon, Kindle, Whatsapp og mange fler.

Disse partnerskapene har vist deg å være viktige. Microsoft fikk massevis av kritikk når de lanserte Windows 8 med bare 8000 apps.

Les om:

Enterprise