Qlicktech med appmarked

Qlicktech med appmarked

Med en ny markedsplass håper Qlicktech at deres kunder kan holde orden på løsninger for Qlikview.

Qlikmarket er navnet på Qliktechs nye markedsplass på nettet. Her skal selskapet vise frem Qlikview-løsninger de har utviklet hos kundene.

En betaversjon av markedsplassen har kjørt et par måneder med rundt 50 programvaremoduler fra ulike samarbeidspartnere og interessen har vært høy, ifølge Jeanette Anttila, som er sjef i QlikTech i Sverige.

- Det pågår veldig mye programvareutvikling, både av kundene selv og våre partnere. Vi ser at oppfinnsomheten har eksplodert, sier hun til Computersweden.

Slipper å låse seg

Med markedsplassen trenger ikke kundene å låse seg til en leverandør. Her kan de lett gå ut og handle og velge noen med kompetanse i et bestemt område.

- Vi har også lagt merke til at de setter pris på å kunne se topplister og kommentarer fra andre kunder på applikasjonenene, sier Jeanette Anttila.

For selskapets egen del er Qlikmarket et forum for å samle ideer og kommentarer de kan dra nytte av i videre forskning og utvikling av QlikView.

- Vårt utgangspunkt er at du kan gjøre verden bedre hvis du har tilgang til informasjon, og vi søker nye og innovative måter å få det til på.

De kundene som ønsker å kjøpe programmet i dagens situasjon, må henvende seg til selskapet som utviklet den for å kjøpe en skarp versjon.

- Avtalene må gjøres mellom kunden og partneren. Om det vil være mulig i fremtiden å betale for applikasjonene via Qlikmarket, kan jeg ikke svare på nå. Vi får se hvordan det utvikler seg, sier Anttila.

Enterprise