Rackløsning for Mac mini

Rackløsning for Mac mini

Glem Xserve, nå er det Mac mini i rack som gjelder.

Dagene er talte for Apples rackmonterte servermodell Xserve. Salget stoppet den 31. januar, og de som vil kjøre Mac OS X Server må i fremtiden nøye seg med servermodellene av Mac Pro og Mac mini.

Mac mini har etter hvert blitt et ganske populært Mac OS X-serveralternativ, særlig blant de mindre bedriftene. 2010-modellen av Mac mini er faktisk lav nok til at kan monteres i en standard 1U-rackplass, og flere tredjepartleverandører tilbyr utstyr spesialisert på dette.

Med Sonnets nye løsning kalt RackMac mini er det mulig å montere to Mac mini-er fra 2010 i en rack (1U). Rackløsningen har et robust frontpanel i metall med strømknapp for å skru av og på maskinene, samt ekstra usb-porter dersom du trenger å koble inn tastatur og mus. Anbefalt utsalgspris ligger på 160 euro, cirka 1250 kroner inkludert moms.

Flere andre leverandører tilbyr lignende løsninger for Mac mini-serverne, blant annet Macessity og MK1Manufacturing.

Nedleggelsen av Xserve skremmer for øvrig flere bedriftskunder. Det har gått rykter om at Apple planlegger å avvikle OS X Server fullstendig, men foreløpig avviser selskapet påstanden. En mulighet kan være at de ønsker å satse på skyvirksomhet fremfor stasjonære servere i fremtiden. Vi vet fremdeles ikke hva det enorme datasenteret i North Carolina skal brukes til..

Enterprise