Raikes skryter av Lervik

Raikes skryter av Lervik

Microsoft-toppen Jeff Raikes skamroser Fast-ledelsen, og avslører de videre planene for det norske søkeselskapet.

I går ble det klart at Microsoft kjøper Fast Search & Transfer for rundt 6,6 milliarder kroner. Microsoft har allerede sikret seg 10 prosent av aksjene, og aksept fra ytterligere 37 prosent.

LES OGSÅ: Microsoft kjøper Fast

Under en telefonkonferanse i går kveld med Jeff Raikes, som leder Microsoft Business Division og er nummer tre i Microsoft-hierarkiet, ble det også klart at Fast skal videreføres som et selvstendig datterselskap og fortsette sin virksomhet fra Norge. Fast skal lede Microsofts satsing på bedriftssøk, og John M. Lervik blir toppsjef i avdelingen de neste tre årene.

Samtidig avviste Raikes at Fast ble kjøpt fordi de var den billigste aktøren på markedet.

- Kostnadene var ikke avgjørende. Fast har de beste folkene, den beste forskningsavdelingen, den beste teknologien og de beste lederne, sa Raikes, og henviste neppe til finansduoen Keith og Fussell.

Microsoft vil integrere Fast-teknologien i samarbeidsplattformen Sharepoint, og avviste heller ikke at Fast vil påvirke Microsofts satsing på internettsøk. Det er likevel kjerneteknologien for bedriftsinterne søk at Microsoft ser det største potensialet.

- Vi tror bedriftssøk vil bli like viktig for ansatte som internettsøk er for forbrukere i dag. Fast teknologiske styrke, skalerbarhet og domenespesifikke søkefunksjoner vil bli viktige for oss. Kundene vil ikke ha et fragmentert bedriftssøk på tvers av organisasjonen, sa Raikes.

Enterprise