Raskere Windows på Mac

Raskere Windows på Mac

VMware Fusion 3.1 kjører Windows på Mac 35 prosent raskere enn forgjengeren.

Dette hevder VMware, som nå har lansert en oppgradering av sin Windows-løsning for Mac.

VMware Fusion 3.1 lar Mac-brukere kjøre Windows som en virtuell maskin under Mac OS X.

LES OGSÅ:

Parallels Desktop 5 for Mac lansert

3.1-versjonen inneholder mer en 20 nyheter og forbedringer sammenlignet med forgjengeren, VMware Fusion 3.0. Produsenten hevder at den nye virtualiseringsløsningen er den raskeste Windows-på-Mac-løsningen på markedet. Frem til nå er det gjerne erkerivalen Parallels som i tester er blitt kåret til den raskeste av de to, med sin Parallels Desktop for Mac.

Bedre grafikkytelse

- Kundene har bedt oss om enda bedre grafikkytelse og større hastighet på sine Windows-applikasjoner. Med VMware 3.1 oppfyller vi kundenes ønsker med betydelig ytelsesøkning uten at det går på bekostning av den stabiliteten de er blitt vant til fra VMware, sier Pat Lee, som leder VMwares virksomhet innenfor personlige skrivebordsprodukter.

VMware hevder at den nye Fusion-versjonen gir en samlet ytelsesforbedring på 35 prosent sammenlignet med 3.0-versjonen. Selskapet lover raskere oppstart, mer sømløs rulling av skjermbildet, raskere oppstart fra hvilemodus og bedre diskytelse.

LES OGSÅ:

Beste måten å kjøre PC-spill på Mac

I tillegg fremholder VMware at grafikkytelsen er styrket. Støtten for Windows Aero og OpenGL 2.1 under Windows Vista og Windows 7 er vesentlig forbedret, med opptil fem ganger raskere opptegning av 3D-grafikk.

AutoCAD-anbefaling

I tillegg støtter VMware Fusion 3.1 AutoCAD 2011, med anbefaling fra AutoCAD-produsenten Autodesk.

Systemet inneholder dessuten alle verktøy som trengs for å overføre alt fra en eksisterende Windows-pc til Mac for å kjøre Windows der i stedet. Overføringen kan skje via standard Ethernet-basert kablet nettverk, via FireWire-kabel eller via eksisterende trådløst nettverk.

Løsningen støtter også Exposé-funksjonen i Mac OS X Snow Leopard for at man sømløst skal kunne kjøre Windows-applikasjoner som om de var Mac-applikasjoner.

LES OGSÅ:

Ny VMware Workstation

Eksisterende Fusion 3.0-kunder kan laste ned 3.1-oppgraderingen gratis. De som har lisens på en tidligere utgave, kan oppgradere for 40 dollar (cirka 260 kroner). Nyprisen er 80 dollar (cirka 520 kroner).

Mer informasjon: www.vmware.com

Enterprise