Redda Winamp, død eller levande?

Redda Winamp, død eller levande?

Det ryktes at Windows muligens vil kjøpe den skadeskutte programvaren.

Det ble nylig meldt at Winamp vil gå bort 20. desember, etter å ha levd 15 data-år (som vel må tilsvare rundt 146 menneske-år).

Nå kommer det motstridende signaler fra Techcrunchs anonyme kilder. Fra den kanten hevdes det at det pågår harde forhandlinger med eieren AOL mens Wimamp ligger i respirator.

Organdonasjon?

Hvor vidt det er snakk om en organdonasjon eller å gjenopplive hele den klassiske MP3-spillerprogramvaren som sådan, vites ikke, men Microsoft er nevnt som potensiell kjøper av Winamp og dets mer åndelige vesen Shoutcast - denne strømmingstjenesten som AOL fikk med på oppkjøpet av Nullsoft i 1999.

Techcrunch påpeker at Microsoft selv har noen musikalske lik på samvittigheten (hei, Zune), men at de nå forsøker å fôre Xbox Music til å bli en sterk og stabil krabat. Musikktjenesten fungere på Xbox 360, Xbox One, Windows 8, Windows RT, Windows Phone 8, IOS og Android og tilbyr både gratis musikk, reklamefinansiert musikk, abonnementsbasert musikk og nedlastbar musikk.

Shoutcast + Xbox = I'm a survivor?

Techcrunchs kvinne ser ikke helt umiddelbart hvor Winamp (eller Dos-Amp, Osx-Amp, Droid-Amp, i-Amp for den saks skyld) passer inn i ligningen, men ser at Shoutcast og dens portal med over 50.000 radio-stasjoner kanskje kan være noe Microsoft ønsker til den nevnte Xbox-musikkplattformen.

Hverken AOL eller Microsoft har kommentert artikkelen til Techcrunch.

Enterprise