Rekordmange forlater XP

Rekordmange forlater XP

I løpet av de fire siste månedene har rekordmange brukere forlatt Windows XP til fordel for Windows 7.

Windows XP har holdt ut lenge, og fylte nylig hele 10 år. Men det er nok ingen tvil om at operativsystemet er på vei ut.

I løpet av de fire siste månedene av 2011 tapte XP igjen rekordmange brukere til Windows 7, skriver Computerworld USA.

Ifølge data fra virksomheten Net Applications stod Windows XP for 46.5 prosent av nettrafikken i desember, noe som er en nedgang på rundt seks prosentpoeng.

Nyinnkjøp

Samtidig økte bruken av Windows 7, og operativsystemet havnet på underkant av 37 prosent for desember.

Det hører med at Windows 7 ikke bare økte på bekostning av Windows XP, men også upopulære Windows Vista.

Dersom trenden holder kan vi forvente nok en nedgang i januar, ettersom tall fra 2009 og 2010 viser at mange kjøper nytt utstyr i denne perioden - og nye PC-er leveres jo med Windows 7.

- Time to move on

Slik lød Microsofts vennlige påminnelse fra juni i fjor, om at LTS (Long-Term Support) av Windows XP vil opphøre april 2014, og at det er på tide å oppgradere. Selskapet gjentok budskapet under den svært stille markeringen av XPs 10-årsdag i oktober, denne gangen med slagordet "standing still is falling behind".

Ifølge Net Applications kommer Windows 7 til å havne på toppen av listen i april i år, og de hevder data indikerer at Windows 7 kommer til å nyte mellom 50 til 52 prosent av markedet innen Microsofts nyeste, Windows 8, kommer i butikkhyllene. Windows 8 har forøvrig, før offisiell lansering, en markedsandel på 0.05 prosent i desember.

Net Applications baserer tallene sine på bruksdata innhentet fra over 160 millioner unike besøkende fra de rundt 40,000 nettstedene selskapet analyserer for sine kunder. Mer data og statistikk er tilgjengelig hos Net Applications.

Les om:

Enterprise