Rekordresultat for Atea

Rekordresultat for Atea

2013 endte med de høyeste driftsinntektene i selskapets historie.

Atea, leverandør av it-infrastrukturprodukter og -tjenester i Norden og Baltikum, melder om en vekst på 8,3 prosent i driftsinntekter fra fjerde kvartal 2012 til fjerde kvartal 2013. Driftsinntektene endte på 6846 millioner kroner.

Tjenesteinntektene økte også, med 11,4 prosent, maskinvareinntektene økte med 9,2 prosent, og programvareinntektene økte med 3,4 prosent.

EBITDA i fjerde kvartal 2013 endte dermed på 361 millioner kroner, opp fra 349 millioner kroner i fjerde kvartal 2012. Dette tilsvarer en EBITDA-margin på 5,3 prosent for kvartalet.

Kundene nøler

Atea opplever fremdeles at deres kunder er nølende til å investere i maskinvare. Trenden i bransjen er fortsatt nedgang i maskinvare og svak økning i infrastruktur. Atea har lagt sin strategi til å forsøke å møte trendene, og tallene antyder at selskapet har lykkes med det.

- Jeg er fornøyd med å se at både driftsinntektene og EBITDA har økt i forhold til samme kvartal i fjor, tatt i betraktning de fortsatt vanskelige markedsforholdene. Dette har vi oppnådd samtidig som vårt program for økt driftseffektivitet er gjennomført som planlagt, sier Hougesen i en pressemelding.

Driftsinntektene for 2013 var 22,1 milliarder kroner, opp 5,6 prosent sammenlignet med 2012, og de høyeste i selskapets historie. EBITDA for året endte på 800 millioner kroner, tilsvarende en margin på 3,6 prosent.

Les om:

Enterprise