Resultat-milepæl for Mamut

Resultat-milepæl for Mamut

Mamut leverte for 50-ende gang tosifret prosentvis vekst. Men toppsjef Eilert Hanoa hadde helst sett et høyere resutlat.

Mamut ASA leverer sitt femtiende kvartal på rad med tosifret prosentvis vekst og oppnådde en omsetning på 221,9 millioner kroner i første halvår 2007. Dette tilsvarer en organisk vekst på 10 prosent. På grunn av oppkjøpet av Acitve24 er den faktiske veksten mye større, og ligger på 97 prosent.

Mamut ASA økte omsetningen til 108,6 millioner kroner i andre kvartal sammenlignet med 52,7 millioner kroner samme periode i fjor. EBITDA for var 17,5, millioner kroner sammenlignet med 7 millioner kroner i fjor.

- Vi er fornøye med forbedret omsetning og bunlinje. Men vi har hatt litt for høye varekostnader. Totlat sett vill vi helst ha sett et bedre resultat, sier toppsjef Eilert Hanoa til Computerworld.

Driftsinntekter fra Norden ble 79,4 millioner kroner, med en EBITDA på 18,9 millioner kroner. Regionen inkluderer Norge, Sverige, Danmark og Finland.

I Vest-Europa kom driftsinntektene på 20,6 millioner kroner, mens regionen Sentral-Europa har driftsinntekter på 8,7 millioner kroner.

- I alt er rundt 25 prosent av vår omsetning fra utenfor Norden. Det er klart at med land som Storbrittania og Tyskland vi når frem til enorme markeder med store antall småbedrifter. Planene våre er å vokse videre her, sier Hanoa.

Mamut mener selskapet er godt posisjonert for videre vekst og forbedret resultat i alle markeder. Integrasjonen av Active 24 vil gi selskapet en forsterket posisjon som utvider Mamuts eksisterende produktportefølje rettet mot SMB- og privatmarkedet, skriver selskapet i en pressemelding.

Mamut har med Active24 nesten doblet staben siste år, og har nå 425 ansatte, mot 233 i fjor.

Følg med resultatene i it-bransjen .

Les om:

Enterprise