Rimligere videokonferanse

Rimligere videokonferanse

Cisco introduserer en ny serie videoterminaler. Cisco fremhever TelePresence MX200 som er tilpasset små og mellomstore møterom.

En av hindringene for videokonferanse i dag, ligger mer på den menneskelige siden enn den tekniske. Skal en videokonferanseløsning tas i bruk må det være enkelt nok. Ingen ønsker å måtte ringe IT-avdelingen hver gang man skal ta i bruk en slik løsning.

Her kommer MX200 med en fjernkontroll som går under navnet «Cisco TelePresence Touch» inn. Dette er en berøringsskjerm som oppfører seg på samme måte som for eksempel en iPad. Denne løsningen gjør at grensesnittet kan gjøres lagt mer intuitivt enn en vanlig fjernkontroll, dermed kan hvem som helst klare å ta i bruk systemet.

Cisco TelePresence MX200 skal kunne samhandle med det fleste telekonferansesystemer, gitt at de støtter åpne standardprotokoller (SIP, H.323, og så videre).

Cisco TelePresence kan levere HD kvalitet (720P) på linjer ned til 768 Kbps, så kravene til overføringshastighet burde være overkommelige for de fleste. Merk at kravet til ytelse gjelder både opp og ned.

MX200 kommer med alt integrert og kan plasseres på et stativ eller direkte på et bord.

Prisen for leie av produktet ligger på 1250 kroner i måneden, et prisnivå som man ikke skal kjøpe mange flybilletter for å nå.

Produktet vil være tilgjengelig i markedet i løpet av juli.

Enterprise