Sammen for å redde XP

Sammen for å redde XP

12 500 personer har på to dager signert en nettbasert underskriftskampanje for å holde Windows XP i live lenger enn Microsoft ønsker.

Det er vår søsterpublikasjon Infoworld i USA som har tatt initiativ til underskriftskampanjen. Microsoft planlegger nemlig å pensjonere Windows XP 30. juni i år for å få fart på Vista-oppgraderingene.

Egentlig var den endelige datoen satt til 31. desember 2007, men Microsoft ble overtalt til å utsette dødsdommen et halvt år. Dette er imidlertid ikke bra nok, mener Infoworlds redaktører, som krever at det fortsatt populære operativsystemet skal fjernes fra avdelingen for de dødsdømte.

- Tidligere har Microsoft svart misfornøyde kunder med å endre sine planer, så det er grunn til å tro at selskapet også vil ta dette til etterretning dersom meldingen er kraftig nok, sier ansvarlig redaktør Eric Knorr i Infoworld.

LES OGSÅ: SP1 for Vista tilgjengelig

Kampanjen ble iverksatt 14. januar, og allerede har mer enn 12 500 personer skrevet under. Argumentasjonen går først og fremst på at kostnadene er for høye og fordelene er for få til å oppgradere til Vista.

For øvrig har nettstedet mottatt en rekke reaksjoner fra lesere med svært varierte synspunkter. Noen mener at det er bare å oppgradere og komme seg videre med livet, en del støtter initiativet, mens andre synes det er forkastelig at er redaksjonelt nettsted skal bedrive den slags lobbyvirksomhet.

Kampanjen finner du her .

Les om:

Enterprise