Samsung øker innsatsen på smarte brikker

KLAR FOR NYE UTFORDRINGER: Samsung varsler økte investeringer i brikkeproduksjon, spesielt for lagring og minne, etterhvert som smartmobilmarkedet avmates globalt. Foto: Dag-Rune Z. Vollen

Samsung øker innsatsen på smarte brikker

Den koreanske teknologigiganten jekker opp investeringene med 63 prosent i ny brikkefabrikk, blant annet for å møte avmatting i smarttelefonmarkedet.

Samsung varsler at legger nye 73 milliarder kroner (10 billioner won) i å bygge en spillerny brikkefabrikk. Dette kommer i tillegg til de 114 milliarder kroner (15,6 billioner won) selskapet opprinnelig varslet var investeringen i fjor.

Dette investeringstillegget på 64 prosent sier mye om hvor sentralt det er for verdens største minnebrikkefabrikant å beholde denne plasseringen.

Minne og mobilprosessorer

Satsingen på integrerte kretser er et av tiltakene industrikonglomeratet bruker for å møte nedgang i inntektene fra smarttelefonsalget.

Fabrikken skal primært lage DRAM-minnebrikker, men vil også kunne produserer prosessorer for mobile enheter om markedet skulle kreve det.

Den nye fabrikken bygges i Pyeongtaek rett sør for hovedstaden Seoul. Den skal starte produksjon i 2017.

Klar fra 2017

Dette er det samme året analytikere hevder at verdens smarttelefonmarked når sitt toppunkt. Samsung er verdens største mobilprodusent, men har slitt med salget de siste årene. Spesielt har nye kinesiske produsenter jafset telefonmarkedsandeler som drops fra koreanerne.

Å møte dette offensivt med en fabrikk som både kan produsere lagring og prosessorer i stor skala er derfor et helt nødvendig tiltak for Samsung.

Selskapet sier at de satser på en bærekraftig utvikling av overskuddet fra minnebrikkeproduksjon. Dette tyder på at den økte kapasiteten ikke vil bli brukt til en priskrig som ville dratt prisene på minne nedover, melder Reuters.

Enterprise