Sap kjøper Sybase for 36 milliarder

Sap kjøper Sybase for 36 milliarder

Kjøper partneren for å styrke seg på databaser og mobile teknologier.

Tyske Sap betaler nærmere 36 milliarder norske kroner (5,8 millarder dollar) for å sikre seg amerikanske Sybase.

Det betyr at verdens største leverandør av forretningssystemer gjør sitt største kjøp på nesten tre år. I 2007 kjøpte Sap forretningsanalyseselskapet Business Objects for 6,8 milliarder dollar.

Med oppkjøpet ruster Sap seg i kampen mot Oracle, som den siste tiden har kjøpt en rekke nye selskaper.

Databaser og mobil

En av Sap-toppene, Bill McDermott, sier at kjøpet av Sybase styrker selskapet på databaseområdet, men at også den mobile teknologien har vært viktig for oppkjøpet.

- Vi ser et meget stort potensial i å forene markedslederne innen virksomhetsprogramvare med det ledende selskapet innen mobilteknologier, sier han i en pressemelding fra Sap.

En annen av Saps toppsjefer, dansken Jim Hagemann-Snabe, sier til danske Computerworld at oppkjøpet av Sybase har ett formål: Vekst.

Beholder Sybase-navnet

Sap har tidligere utpekt mobilteknologi som ett av sine vekstområder, men har ligget etter konkurrenter som Sybase, som vil beholde sin merkevare og sin ledelse etter oppkjøpet.

Kjøpesummen blir karakterisert som relativt stiv av analytikere, og ligger hele 55 prosent over Sybase-verdien ved børsslutt onsdag. Sap finansierer kjøpesummen på 5,8 milliarder dollar med kontanter og et lån på 2,75 milliarder euro.

Les om:

Enterprise