SAS Institute-sjefen går på dagen

SAS Institute-sjefen går på dagen

Nils Stangnes forlater SAS Institute og overlater direktørstillingen til lederen for konsulentavdelingen.

Kåre Nygård er ansatt som fungerende administrerende direktør i SAS Institute i Norge etter at Nils Stangnes fratrer stillingen med umiddelbar virkning. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Stangnes overtok sjefsjobben etter Frank Møllerop i juni 2008, og kom da fra stillingen som salgsdirektør i selskapet.

Til E24 sier Stangnes at han ikke ønsker å kommentere grunnen til at han nå forlater selskapet.

- Det vil jeg at du kontakter styret om. Utover det kan jeg si at jeg søker nye utfordringer, sier han.

- Jeg vil takke Nils Stangnes for den innsatsen og de resultatene som er oppnådd under hans virke i SAS Institute. Stangnes har vært en sterkt medvirkende faktor til at selskapet, i de ni årene han har arbeidet hos oss, har blitt en viktig IT aktør i det norske markedet, sier Frank Møllerop i meldingen på vegne av styret.

Kåre Nygård kommer fra stillingen som direktør for konsulentavdelingen i SAS Institute. Nygård har lang erfaring innen Management Consulting, tidligere fra IBM og PwC, og er utdannet MSc ved Handelshøyskolen BI og B.Sc. fra University of Oregon.

- SAS Institute sine medarbeidere utgjør et av Norges fremste kompetansemiljøer innen «business intelligence» og analyse, og jeg ser frem til å lede selskapet i et marked preget av sterk vekst. I tillegg til vår basisteknologi innen BI og analyse, er våre løsninger innen fagområdene risikostyring, kundeinnsikt, logistikk og virksomhetsstyring høyt etterspurt, sier han i pressemeldingen.

Kjenner du noen som har byttet jobb? Tips oss!

Enterprise