Satser på doble servercontainere

Satser på doble servercontainere

Dell lanserer store, harde pakker: Toetasjers datasentercontainere.

Ideen om å ta en bunke datamaskiner, montere de i en container med kjøling og annet relevant utstyr for så å kalle det hele en datasentercontainer er for så vidt ikke noe nytt, til tross for at det ikke er så utbredt.

Det var Sun Microsystems og Rackable Systems som var først ute med tanken om slike datasentercontainere. Konkurrenter av disse lo av ideen for et par år siden.

I finanskrisetidene har latteren derimot stoppet. Disse byggeklossene av noen sentre gjør at kundene slipper å bruke penger på spesialtilpassede bygninger og rom for sine servere. I tillegg til å ha en gunstig pris tar de også liten plass, kan stables og bruker relativt lite strøm.

Dell prøver seg nå på en helt ny vri innen disse datasentercontainerne. De ønsker å bygge containerne i to etasjer under kodenavnet Humidor, melder New York Times.

Microsoft-støtte

Salgene fra Suns containere har ikke skutt i været. Årsaken til at Dell likevel drister seg frempå skyldes Microsoft. Programvaregiganten mener slike byggeklosspraktiske containere vil utgjøre fremtiden innen datasenterdesign.

Allerede har de to planlagt å bruke løsningen på det nye datasenteret til Microsoft som kommer rett i nærheten Chicago.

- Jeg tror neste år er året for dette, sier Forrest Norrod, direktør for Dells datasenterløsning, til New York Times.

1300 servere

Mer konkret vil Dell putte hele servere, lagring og nettverksutstyr i den ene containeren, mens den andre containeren vil håndtere strøm og kjøling. Dell hevder denne noe større designen gjør at selskapet kan bruke mer standardisert utstyr, hvilket vil spare kundene for penger samtidig som det blir lettere å oppgradere «dobbeltdekkeren».

Hver container vil inneholde rundt 1300 servere og bruke omtrent like mye strøm som en enebolig, ifølge New York Times.

Les om:

Enterprise