Satser på svensk it-kompetanse i Norge

Satser på svensk it-kompetanse i Norge

Xtra personell vil tilby svenske it-konsulenter etter oppkjøpet av Peak-It.

Det norske bemanningsselskapet Xtra personell offentliggjorde at de kjøper Peak-It, et svensk bemannings- og konsulentselskap med fokus på it-kompetanse.

Xtra personell har tidligere vært lokalt til stede i Gøteborg gjennom søsterselskapet Xtra personal, men fokuset har frem til nylig ligget på å rekruttere helsepersonell til norske stillinger.

Svensker til Norge

Oppkjøpet av Peak-It er et skritt i retning av en sterkere satsing på it-sektoren, og Xtra personell håper å rekruttere svenske it-konsulenter til norske bedrifter.

- Sverige er et viktig vekstmarked for oss, og med dette oppkjøpet forventer vi en omsetning opp mot 100 millioner totalt i den svenske markedet, forteller Xtra personells administrerende direktør Kristian Fæste i en pressemelding.

Datterselskap

I Gøteborg vil Xtra personal overføre all sin it-virksomhet til Peak-It, som vil inngå som et datterselskap under Xtra personell. Oppkjøpet inngår i en strategi om en sterkere satsing i det svenske markedet nå som landet begynner gjenreisingen etter effektene av finanskrisen.

- Gjennom den organiske veksten i Xtra personal og oppkjøpet Peak-It har vi nå skapt oss en god plattform for ytterligere vekst i Sverige, sier Fæste.

Enterprise