Schwartz snur Sun-skuta

Schwartz snur Sun-skuta

Store kostnadskutt gir Sun et positivt resultat for tredje kvartal på rad.

Maskin- og programvareprodusenten Sun Microsystems imponerte markedet med et resultat etter skatt på 329 millioner dollar i fjerde kvartal. På samme tid i fjor la selskapet frem et tap på 301 millioner dollar. Sun har hatt problemer med lønnsomheten helt siden årtusenskiftet, men administrerende direktør Jonathan Schwartz viste i natt frem sorte tall for tredje kvartal på rad.

Den viktigste årsaken til den positive gevinstutviklingen, er det pågående arbeidet med å kutte kostnadene. Sun har redusert arbeidsstokken med 5000 i løpet av det siste året og har nå 34 600 ansatte, spredt over hele verden. De operative kostnadene i fjerde kvartal var kun 1,49 milliarder dollar, mot 1,97 milliarder dollar på samme tid i fjor. Selskapet har også lykkes med omstruktureringen til salg av servere med brikker fra AMD og Intel, hvor lavere komponentpriser har også bidratt i positiv retning.

Sliter med servere

Salget av Sun-servere falt imidlertid med 15 prosent, noe virtualiseringstrenden får skylda for. Bedre utnyttelse av serverne gjør at færre kjøper nye og så mange servere som før. Kundene handler imidlertid dyrere og mer høy-ende servere enn tidligere.

- De kjøper servere med rikere konfigurasjon og større kompleksitet. Det spiller på våre styrker, sa Schwartz og viste til sterkt salg av SunFire T1000 og T2000-servere, Netra UltraSparc bladservere og X4500, som er en kombinert server og lagringsenhet.

LES OGSÅ: Berg- og dalbane med Sun

Les om:

Enterprise