Se drosjen nærme seg med GPS

Se drosjen nærme seg med GPS

Den nye appen Taxibeat skal gi drosjekunder og -sjåfører nye muligheter.

Tjenesten Taxibeat lanseres 22. oktober, og gir nye fordeler til både taxisjåfører og passasjerer.

- Med gjennomslag hos sjåfører og forbrukere, representerer faktisk Taxibeat et skifte i taxinæringen slik vi kjenner den i Norge i dag, forteller Gregory Gjini i Taxibeat Norge i en epost til Computerworld.

Åpenhet og profilering

Tjenesten skal gi taxisjåførene en mulighet til å markedsføre seg selv. Sjåfører som bruker appen legger inn informasjon om seg selv, med bilde, type bil og tilbakemelding fra kunder.

- For taxisjåfører gir det en sjanse til å markedsføre seg selv. Det kan i beste fall skape ny og økt stolthet over yrket, å se at man har påvirkningskraft gjennom seg selv og derigjennom øke antall turer, mener Gjini.

Med Taxibeat kommuniserer kunde og sjåfør via smartmobilen, man trenger ikke gå via sentralen. Tjenesten er gratis for kunden, mens sjåførene må betale en avgift.

To apper

Taxibeat består av to apper, en for for passasjer og en for sjåfør.

- For forbrukere skaper Taxibeat trygghet, økte valgmuligheter avhengig av situasjon og gir taxibrukere en individuelt tilpasset opplevelse, sier Gjini.

Med passasjer-appen kan du se tilgjengelige sjåfører og bestille taxien du mener passer best for deg. I tillegg slipper du å bruke tid på å forklare hvor du er, for applikasjonen sender din lokasjon til sjåføren.

Etter bestilling kan du følge taxien på kartet i applikasjonen mens den er på vei for å plukke deg opp. Når turen er over kan du legge inn en tilbakemelding, til glede for andre Taxibeat-brukere.

Sjåføren, på sin side, mottar bestilling i sin egen app, og kan kommunisere direkte med bestiller. Med profil og tilbakemeldinger gir tjenesten sjåførene en sjanse til å markedsføre seg selv, og kan skape en ny og økt yrkesstolthet gjennom tilbakemeldinger og økning i antall turer.

- Det gir en helt annen konkurransesituasjon, og det skaper en profesjonalisering og ny åpenhet i en bransje som per i dag er lukket, sier Gjini.

Applikasjonen(e) er tilgjerngelig nå for IOS og Android, og tjenesten åpner 22. oktober.

Sjåfører kan melde sin interesse her.

Se video: Taxibeat - Drosjebestilling via smartphone

Se video: Taxibeat Sjåfør - Hvordan fungerer Taxibeat appen

Enterprise