Selger syv lisenser i sekundet

Selger syv lisenser i sekundet

Microsoft har nå solgt 150 millioner Windows 7-lisenser. Betastatistikken gir store forventninger til Office 2010.

I april meldte Microsoft at selskapet hadde solgt mer enn 100 millioner Windows 7-lisenser siden lanseringen i oktober.

Nå melder selskapet at salgstallet har nådd solgt 150 millioner lisenser. Mer enn 10 prosent av alle pc-er skal ifølge Microsoft kjøre Windows 7.

- Windows 7 er det raskest selgende operativsystemet i historien. Syv kopier av Windows 7 selges hvert sekund, skriver Brandon LeBlanc på Microsofts Windows Blog.

Omsetningstakten har med andre ord økt raskt den siste tiden. Dermed bør det ikke være lenge til operativsystemet har passert 200 millioner solgte eksemplarer.

Forventer Office-suksess

Samtidig gjør tallene på betanedlastinger av henholdsvis Windows 7 og Office 2010 at det knytter seg store forventninger til salget av Microsofts nye pakke med kontorapplikasjoner.

Ved lanseringen av Office Home and Business 2010 og Office Professional 2010 den 15. juni meldte selskapet at programvarepakken, som ble tilgjengelig som beta i november 2009, har overgått Windows 7 når det gjelder antall nedlastinger.

Mens beta-versjonen av Windows 7 ble lastet ned mer enn åtte millioner ganger i forkant av den kommersielle lanseringen ble Office 2010 lastet ned i overkant av ni millioner ganger.

- I kjølvannet av den fantastiske mottakelsen av betaversjonen av Office 2010 og suksessen vi opplever med Windows 7, forventer vi at dette vil bli den største konsumentlanseringen av Office noensinne, sier Stephen Elop, direktør for Microsofts Business Division i en pressemelding.

Gartner forventer at rundt 10 prosent av alle bedrifter vil oppgradere til Office 2010 i løpet av de første 12 til 18 månedene etter lanseringen.

Kraftig resultatvekst

For Microsoft avhenger resultatene for finansåret 2010, som avsluttes 30. juni, i stor grad av salgstallene til Windows 7.

Ved resultatfremleggelsen for tredje kvartal den 22. april meldte Microsoft at salget av operativsystemer som følge av lanseringen av Windows 7 økte med 28 prosent sammenliknet med samme kvartal året før.

Til sammen omsatte selskapet for 14,5 milliarder dollar i tredje kvartal, en økning på seks prosent fra samme periode året før. Nettoresultatet endte på 4,01 milliarder dollar, opp 35 prosent fra året før.

- Windows 7 er fremdeles en vekstdriver, men vi opplevde også sterk vekst på andre områder som Bing-søk, Xbox Live og våre nye cloud-tjenester, sa Peter Klein, finansdirektør i Microsoft, ved kvartalspresentasjonen.

Les om:

Enterprise