Siemens-resultatet går ned

Siemens-resultatet går ned

Likevel investerer selskapet for å satse sterkere - blant annet i Norge.

Omsetningen til Siemens har gått opp to prosent i finanskvartalet som ble avsluttet etter kalenderåret 2011, som for Siemens er første kvartal for regnskapsåret 2012, og ender på 17,9 milliarder euro – 140 milliarder i norske kroner.

Veksten tilskrives god ordrereserve.

Driftsresultatsnedgang

Men driftsresultatet målt i EBITDA har gått ned, fra rett over 3 milliarder Euro til rett over 2,1 – en nedgang på 30 prosent. Etter skatt sitter de igjen med 1,46 milliarder euro, tilsvarende 11,40 milliarder målt i norsk valuta. Selskapet opplever en nedgang i ordreinngangen, sier de.

- Det er tøffe tider nå. Og kanskje spesielt i Europa. Mange land sliter med høy gjeld, og ringvirkningene gjør at prosjekter blir utsatt eller satt på vent, sier Per Otto Dyb, administrerende direktør i Siemens.

- Men vi ser tegn til bedring allerede i andre halvår. Samtidig har vi en total ordrereserve i konsernet på 100 milliarder euro, en sterk grønn portefølje og en solid finansiell posisjon.

Bygger ut i Norge

Siemens skal investere i tiden fremover. I det siste kvartalet ansatte selskapet 3000 mennesker internasjonalt, deriblant dryppet det også på Norge som nå nærmer seg 2000 Siemens-ansatte. Såpass mange har det blitt her til lands at selskapet bygger ut.

- I Oslo bygger vi nå et stort hovedkvarter med plass til cirka 1200 ansatte. I Trondheim har vi nylig åpnet et nytt teknologisenter for å bygge fremtidens oljeproduksjonsløsninger. Også i Stavanger og Bergen ser vi på nye lokasjoner for å møte veksten og gi mer plass til nye medarbeidere, sier Dyb, som regner med å passere 2000 ansatte i løpet av 2012.

Les om:

Enterprise