Sikkerhet sluker it-budsjettene

Sikkerhet sluker it-budsjettene

Andelen av kaka som sikkerhet tar av it-budsjettet på øker enormt, viser en ny studie.

Sikkerhetskrav har stilt virksomheter for enorme økonomiske krav. I fjor ble hver femte krone på it-budsjettene i 2006 brukt på sikkerhet, viser en ny rapport.

Dette kommer ut av en spørrerunde som analyseselskapet Computing Technology Industry Association (CompTIA) har gjennomført blant 1 070 amerikanske bedrifter og organisasjoner.

Ifølge rapporten har sikkerhetskostnadene nesten blitt doblet i løpet av to år. I 2004 brukte it-avdelingene ikke mer enn 12 prosent av budsjettet på sikkerhet. Et år senere var det 15 prosent. I fjor stoppet telleren ikke før 20 prosent av it-budsjettet var borte.

I disse prosentene ligger ikke bare programvare, men også lønn, utdanning og opplæring. Om tallene til selskapet er riktig gjenstår å se (Gartner viser en lavere kostnad på sikkerhet i prosenter), men trenden er tydelig.

Og hvis tallene ikke sier nok: nesten halvparten av alle it-sjefer som svarer, mener at det bli enda verre neste år. De tror sikkerhetskostnadene vil øke ytterlige over de 20 prosentene. Særlig kursing av personalet vil sluke enda mer penger.

Samme studie viser at 42 dollarcent av hver dollar i it-budsjettene går til teknologiprodukter. Av resten går blant annet 15 prosent til opplæring, 12 prosent til vurderinger, og 9 prosent til sertifisering, skriver The Register.

LES OGSÅ: På stedet hvil for sikkerhet

Enterprise