Sikkerhetsrapport avslører Apple

Sikkerhetsrapport avslører Apple

Har flest sikkerhetshull, men er også flinkest til å lappe igjen de mest kritiske feilene, ifølge IBMs nyeste sikkerhetsrapport.

Hvert år gjennomfører IBM en undersøkelse som gransker sikkerheten hos ulike dataselskaper. Den nyeste sikkerhetsrapporten, som går under navnet IBM X-Force, har undersøkt 4 396 sikkerhetsfeil oppdaget i første halvdel av 2010.

Ifølge rapporten, som ble offentliggjort i forrige uke, var Apple det eneste store selskapet som lappet alle kritiske sikkerhetshull i sine operativsystemer. Samtidig var de også selskapet med flest rapporterte sårbarheter, skriver MacObserver.

- Apple beholder også i år sin posisjon som selskapet med flest sikkerhetshull når alle typer programvare er tatt med. Apple stod for ikke mindre enn fire prosent av alle sikkerhetsfeil under den aktuelle perioden, skriver IBM i studien.

Ifølge Macworld.se toppet Apple også listen i fjor. Den gang havnet konkurrenten Microsoft på en tredjeplass. I år inntar Microsoft andreplassen etter Apple, skriver svenske Macworld.

Microsoft flest kritiske hull

Hvis man ser på operativsystemer alene, viser studien at Linux hadde flest sikkerhetshull i løpet første halvdel 2010, fulgt av Apple på andreplass og Microsoft på tredje - med henholdsvis 30 prosent, 28 prosent og 27 prosent av alle OS-sårbarheter. Det betyr imidlertid ikke at Linux er det minst sikre operativsystemet. Faktisk er Microsoft verstingen ettersom selskapet står for flest kritiske sårbarheter.

- Regner vi sikkerhetsfeil som klassifiseres som kritiske og alvorlige, står Microsoft for hele 73 prosent av alle rapporterte sikkerhetsfeil, heter det i IBMs rapport.

Rapporten fra IBM viser dessuten at antallet rapporterte sikkerhetsfeil øker markant sammenlignet med tidligere. I løpet av det første halvåret i år har antallet rapporterte sikkerhetsfeil økt med 36 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Enterprise