- Siri kan bli en trussel mot Google

- Siri kan bli en trussel mot Google

Apples nye talegjenkjenningssystem Siri kan bli en trussel mot Google-søkemotoren.

Det er styreformann Eric Schmidt hos Google som har kommet med denne påstanden. I et brev til det amerikanske senatet fremholder han at Siri representerer en betydelig steg fremover i utviklingen av internett-søk.

«Google killer»

Siri kan til og med bli en reell trussel mot Googles søketjeneste i fremtiden, skriver Schmidt i brevet, ifølge svenske Macworld .

Schmidt går så langt som til å kalle Siri en mulig «Google killer» – Google-dödare på godt svensk. Han beskriver Siri som Apples første forsøk på å komme seg inn på søkemarkedet.

Brevet var stilet til en underkomite i Senatet som overvåker monopoltendenser i amerikansk næringsliv – U.S. Senate Antitrust Subcomittee.

Samtidig trakk Googles styreformann tilbake et utsagn han kom med i fjor om at Apple og Facebook ikke presenterte noen konkurransemessig trussel mot Google.

Baktanker

Spørsmålet er nå om Schmidt hadde noen baktanker med utspillet. Ja, ifølge svenske Macworld var foranledningen til brevskrivingen å påvise at Google ikke har for stor dominans og innflytelse på søkemarkedet.

Som vi husker fra blant annet årelange granskninger av Microsoft er amerikanske politikere og myndigheter på vakt mot bedrifter som nærmer seg monopol-makt i næringslivet.

Derfor var det nok i Schmidts interesse å bidra til å få flyttet fokus fra Google over til konkurrentene, heter det.

I USA har Google en markedsandel på 65 prosent, mens Google er omtrent enerådende i Europa, med en markedsandel på hele 94 prosent.

På mobile enheter har Google en markedsandel på hele 97 prosent og står i fare for å bli definert som monopolist.

Les om:

Enterprise