- Siste Liberoffice mer bedriftsvennlig

- Siste Liberoffice mer bedriftsvennlig

Versjon 3.4.2 av åpen kildekode-kontorpakken frir til bedriftene.

Versjon 3.4.2 av Libreoffice er sluppet, og ifølge gruppen bak prosjektet, The Document Foundation (TDF), er det blitt fikset opp i flere problemområder som bedriftene har trengt utbedret.

Over 300 folk har bidratt med mer enn 23.000 ulike saker på rundt fem millioner kodelinker til siste versjon av åpen kildekodepakken, som er et avspinn fra gamle Openoffice.org.

Versjonen inneholder en rekke forbedringer. Oppdateringen fikser ifølge TDF også en stor del av de viktigste hullene identifisert av brukere i den forrige versjonen og kan rulles ut i produksjonsformål for de fleste bedrifter.

Men TDF anbefaler store bedrifter å søke assistanse fra partner ved utrulling.

Mange store bidragsytere

Suse og Oracle har hver seg bidratt med 25 prosent i forbindelse med utgivelsen, sistnevnte grunnet endringer gjort i Openoffice.org sin kodebase.

Red Hat har bidratt med 20 prosent, nye frivillige i miljøet har bidratt med en fjerdedel. Den resterende prosentandelen står den gamle, harde kjernen for, Canonical-utviklere og andre selskaper.

Neste oppfriskning, versjon 3.4.3, er satt opp til å slippes innen slutten av august, og vil inkludere flere sikkerhets- og stabilitetsfikser, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Litt historie

Og litt historisk tilbakeblikk (kortversjonen) for de uinnvidde – først kom Staroffice fra Stardivision, Stardivision ble kjøpt av Sun i 1999. Så frislapp Sun kildekoden i et forsøk på å torpedere den voldsomme markedsandelen til Microsoft Office.

Openoffice.org ble åpen kildekode-versjonen av Staroffice, utviklingen ble hovedsakelig sponset av Sun. Oracle kjøpte så Sun. Det ble misnøye fra kontorpakkemiljøet med det nye eierskapet, og en utbrytergruppe skapte prosjektet Libreoffice – som altså er backet av TDF. Flere Linux-giganter meldte overgang fra Openoffice til Libreoffice.

18. april i år ble det kjent at Oracle dropper salget av den kommersielle varianten av Openoffice og at utviklingen overlates helt til åpen kildekode-miljøet – selv om Oracle har lovet å bidra med sitt «for å støtte videre suksess».

I juni ble Openoffice gitt over til Apache Software Fundation (ASF). TDF viste på den tiden interesse for samarbeid med ASF, men har bemerket seg at de to gruppene har ”veldig forskjellige forventninger og vilkår”.

Enterprise