Sjefsbytte i Capgemini Norge

Sjefsbytte i Capgemini Norge

Kjell André Engen har fått tilbud om stilling høyere i systemet, og Ola Furu tar over roret i Norge.

Ola Furu (49) er ansatt som ny administrerende direktør i Capgemini Norge. Furu avløser Kjell André Engen, som har ledet selskapet siden 2007.

Furu kommer fra stillingen som administrerende direktør i Sogeti Norge, et heleid datterselskap innen Capgemini Gruppen.

Vært innom Capgemini

Furu har også sittet i toppledelsen i Capgemini Norge mellom 1999 og 2006 under forretningsområdet Technology Services. Han er utdannet IT- ingeniør fra 1985, og har mer enn 20 års erfaring fra IT bransjen.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven. Jeg har bred erfaring fra selskapet, noe jeg mener gir meg god kjennskap og kunnskap til kunder, medarbeidere og markedet. Fra før av vet jeg at Capgemini Norge består av mange veldig flinke og dedikerte medarbeidere. Vi opplever gode resultater fra vår fokus på å bistå kunder gjennom hele applikasjonslivsløpet, fra utvikling til forvaltning. Vår kompetanse fra store prosjekter er med på å sikre at selskapet kan fortsette å være en trygg arbeidsplass for de ansatte og en lønnsom bedrift for våre eiere, sier Furu i en pressemelding.

Nytt tilbud

Patrick Nicolet, Capgemini gruppens Nord-Europa-sjef, mener Ola Furu et naturlig valg når Kjell André Engens tid som toppleder nærmet seg slutten.

– Kjell André Engen har gjort en meget god jobb som leder for Capgemini Norge, og er tilbudt en internasjonal stilling i konsernet. Ola Furu har vist at han er en sterk og kompetent leder. Han har utvilsomt de egenskapene som trengs for å lede Capgemini Norge fremover, sier Patrick Nicolet.

Enterprise