Sjekker kjæreste på Google

Sjekker kjæreste på Google

Det er mer og mer ego-surfing hvor vi googler oss selv og våre partnere.

Det er populært å google seg selv på nettet. Nesten halvparten av alle mennesker som bruker nettet sjekker med jevne mellomrom hva Google vet om dem.

Det er analysebyrået Pew Internet og American Life Project som har beregnet at at rundt 47 prosent av alle amerikanske nettbrukere har søkt på sitt eget navn på Google eller andre søkemotorer. Ved en lignende undersøkelse i 2002 var det bare 22 prosent af brukerne, som foretok ego-surfing.

Googler bekjente

Vi er også nysgjerrige på våre bekjente, ikke minst våre kjærester. Pew peker også på at 53 prosent av de voksne nettbrukerne har googlet kollegaer, naboer og slektninger. Det er omtrent like mange kvinner og menn som gjør dette, men kvinnene søker informasjon om sine partnere.

Fremgangen overrasker ikke analysebyrået.

- Ja, tallet er fordoblet, men det er stadig en stor del av brukerne, som aldri har utført den enkle handlingen å taste inn sitt navn i et søkefelt. Folk er blitt mer bevisst om saken, men jeg tror ikke at dette har vokst i takt med den massive informasjonen, som vi - og andre - gjør tilgjengelig på nettet om oss selv, sier Mary Madden, som har ledet undersøkelsen.

Les om:

Enterprise