Skal jakte kriminelle med SOA

Skal jakte kriminelle med SOA

Tietoenators skal styre innholdshåndtering hos politiet . - Nå skal tyvene jaktes med SOA, sier Thomas Heiskel i Tietoenator.

Et nytt system basert på produktene til søketeknologien fra Fast og dokumenthåndtering fra EMC skal hjelpe politiet å jobbe mer effektivt.

- Systemet vi leverer er til styring av innhold. Dette vil gi bedre informasjonshåndtering, med alt fra overvåking til etterforskning, pågripelse, og rettssaksgjennomføring domstolen, helt til dommen, sier Thomas Heiskel i Tietoenator til Computerworld.

Deler informasjon

Innholdsstyringssystemet skal gi kontroll på informasjon på en bedre måte. Informasjon skal samles her og dele med andre. Systemet styrer også hvem har tilgang til hva, og hvor lenge.

- Det er viktig å dele informasjon, og gjøre det tilgjenglig for alle som trenger den. Derfor er det viktig å styre hvem har tilgang, og gjøre dette på en kontrollert måte. For eksempel skal advokater ha tilgang til bevismaterial i en bestemt periode. Systemet gir også svar om informasjon er hentet ut, og av hvem, sier Heiskel.

Heiskel, som har taushetsplikt når det gjelder detaljer rundt systemet, vil ikke gi en verdi på kontrakten.

- Dette er en treårskontrakt. Beløpet vil være flere titalls millioner, mest lisenser, sier Heiskel.

Han påpeker at det nye informasjonsstyringssystemet baseres på en SOA-infrastruktur.

- Vi tenker helhetlig. Med teknologi fra Fast og EMC kan vi forenkle porteføljen til Justis- og politidepartementet. Dette er en nye integrasjon, som forenkler prosessene, og standardiserer dem, slik at de kan utveksles uten problemer mellom systemene, sier Heiskel.

Les om:

Enterprise