Skotsk politiker avslørt av Word

Skotsk politiker avslørt av Word

Først viste endringsspor i et Word-dokument at Tony Blair løy om masseødeleggelsesvåpen i Irak. Nå kan samme type spor vise at en skotsk politiker lyver om kampanjebidrag.

Den skotske Labour-lederen Wendy Alexander kan bli den neste politikeren som blir felt av Microsoft Words funksjon som lagrer tidligere versjoner av et dokument. Forrige torsdag avviste Labours PR-medarbeidere at et bidrag hadde kobling til en pågående skattesnusksak i Skottland.

Men Alexanders egen liste over kampanjebidrag viser at bidraget ble flagget som ”snusk” den femte november, på en pc registrert på ektemannens navn, Brian Ashcroft. Ektemannen er for øvrig en professor ved Strathclyde universitetet i Skottland.

Det var ikke spesielt vanskelig å komme frem til dette. De som har hatt tilgang til denne listen har benyttet seg av Words ”track changes”-funksjon. Denne funksjonen gjør at hvem som helst kan se hvilke endringer forfatteren av dokumentet har gjort.

Noen burde kanskje forklare IT-avdelingen til Labour om denne funksjonen snart.

Her på huset har vi også fra tid til annen stor glede av denne funksjonen, når den gjør at man kan følge prosessen bak en pressemelding.

"Erstatt 'leder for den norske bedriften' med 'administrerende direktør i den ledende norske suksessbedriften'...

Les om:

Enterprise