Skred av apps til Windows Phone 7

Skred av apps til Windows Phone 7

Tusen applikasjoner er allerede klare for Microsofts mobilsystem.

Allerede to uker før den nye Windows Phone 7 legges ut for salg er tusen applikasjoner og spill klare for nedlasting. Men Microsoft stopper ikke der.

I satsingen på sin nye mobillansering lover selskapet å lansere hundrevis av applikasjoner hver uke ut 2010, melder bloggen Windows Phone.

Kvalitet over kvantitet

Likevel er det langt igjen til Microsoft vil kunne ta igjen hovedkonkurrentene Apple og Google, som henholdsvis har mer enn 300.000 og 100.000 applikasjoner tilgjengelige for brukere av Ios og Android.

Foreløpig er det heller ingen målsetning for Microsoft å nå igjen konkurrentene, melder Computerworlds nyhetstjeneste. Applikasjoner tilpasset tidligere versjoner av Windows Mobile OS kan ikke kjøre på den nye plattformen, så selskapet på begynne med blanke ark.

Microsoft har derfor valgt å fokusere på to klasser applikasjoner med høy kvalitet og synlighet, som skal vise styrkene ved deres nye plattform. Av disse finner man applikasjoner med god synlighet skapt av populære selskaper som Twitter, Facebook og Netflix, og høyytelsesapplikasjoner for spill som skal vise plattformens hurtighet og kapasitet.

Ber forbrukerne om hjelp

For å finne ideer til applikasjoner har Microsoft også bedt vanlige forbrukere om hjelp. Blant annet utlyste selskapet en konkurranse hvor en alenemor stakk av med prisen på 5000 dollar etter å ha foreslått en applikasjon for middagsplanlegging.

Utviklingen av Windows Phone 7-applikasjonene er tilrettelagt for bruk av kjente Microsoft-verktøy, og brukervennlighet vært et hovedfokus for selskapet. Microsoft har også omarbeidet den elektroniske prosessen utviklerne må gjennom, og gjort det enklere å få gjennomføre søknader, brukertester og innkjøp.

Enterprise