Skuffende tredjekvartal fra Cisco

Skuffende tredjekvartal fra Cisco

Cisco taper både omsetning og resultater, men toppsjef John Chambers ser lyst på utviklingen.

Cisco la nylig frem sine resultater for tredje kvartal 2009. Omsetningen endte på 8,2 milliarder dollar, en nedgang på 16,6 prosent fra samme periode i fjor. Etter skatt satt Cisco igjen med 1,3 milliarder dollar, en nedgang på 24 prosent fra 1,8 milliarder dollar i tredje kvartal 2008.

Totalt endte omsetningen for de første ni månedene i finansåret 2009 på 27,6 milliarder dollar, sammenliknet med 29,2 milliarder for samme periode i 2008.

- Det er liten tvil om at finanskrisen også merkes i it-bransjen. Men våre kunder fortsetter å investere i nettverksteknologi til tross for utfordrende økonomiske tider. Dette underbygger Ciscos visjon og strategi om nettverket som plattform, og bekrefter at brukerne har tro på denne strategien, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge i en pressemelding.

I løpet av kvartalet gikk også ordreinngangen i flere av selskapets viktigste produktkategorier tilbake.

Blant annet falt ordrene på rutere med 32 prosent fra året før, svitsjer med 20 prosent og nettverkslagring med 45 prosent. Ordene på avansert teknologi, som omfatter nye produktområder som video, unified communication og sikkerhet, gikk tilbake med 12 prosent.

Lyse utsikter

I en telefonkonferanse sa Cisco-direktør John Chambers at selskapet forventer at omsetningen vil falle videre med mellom 17 og 20 prosent sammenliknet med året før.

Han ser imidlertid lyst på utviklingen i den globale økonomien, og under presentasjonen av kvartalstallene viste han til at kunder verden rundt forteller om en utjevning til tross for at den årlig veksten skuffer.

Ifølge toppsjefen har Cisco valgt å holde på sin langsiktige strategi om en årlig omsetningsvekst på mellom 12 og 17 prosent. Nøkkelen til videre vekst er ifølge Chambers Ciscos posisjon som den eneste produsenten med en arkitektur som dekker både forbrukere, bedriftsmarkedet og internettleverandører.

På lang sikt er planen til Chambers å kutte kostnader med totalt 1,5 milliarder dollar, hvorav 1 milliard dollar skal kuttes i løpet av 2009.

Blant annet vil Cisco kutte reiseutgifter med rundt 50 prosent fra andre kvartal.

I løpet av tredje kvartal reduserte Cisco arbeidsstokken med 760 personer. Nå er det også klart at selskapet viderefører stansen i nyansettelser og at de kommer til å foreta det som kalles en "begrenset restrukturering" for å kutte personalkostnader.

- Per i dag er utsiktene til at vi vil kunne unngå brede oppsigelser eller lønnsreduksjoner relativt gode, sier Chambers til amerikanske Computerworld.

LES OGSÅ: Cisco selger mye mindre

Les om:

Enterprise