Skype på pengejakt

Skype på pengejakt

Telefonitjenesten Skype tvinges til å jakte på nye inntektskilder i forbindelse med den forestående børsnoteringen.

Siden august i fjor har selskapet ventet på å bli børsnotert, men ifølge Wall street journal er det økonomien som stikker kjepper i hjulene for selskapet. Med kun en liten andel betalende brukere har selskapet nå sett seg nødt til å gå nye veier i søken etter nye inntektskilder.

Vil øke inntektene

Skype legger nå sin lit til at annonseinntekter skal avhjelpe på situasjonen.

- I dag lanserer vi annonsering i Skype. Annonser vil vises på hjemmsiden i løpet av denne uken, skrev Skype i sin offisielle blogg mandag.

Blant de samarbeidende annonsørene finner vi navn som Groupon, Universal Pictures og Visa.

- Vi tror at rett annonsering vil hjelpe oss å investere i utvikling av flotte produkter, skriver selskapet.

I første omgang vil annonsene vises i Usa, England og Tyskland.

Investorene er bekymret

I fjor ble Skype solgt til en investorgruppe for 1,9 milliarder dollar, men ifølge Wall street journal er investorene bekymret for hvordan selskapet kommer til å klare den planlagte børsintroduksjonen.

Skype hadde en omsetning på 860 millioner kroner i fjor og 145 millioner aktive brukere. Det er derimot bare 8,8 millioner av brukerne som betaler for tjenestene. Det er derfor viktig at Skype nå finner alternative inntektskilder.

Ingen annonseoverflod

Utifra meldingene fra Skype virker det ikke som det vil bli et enormt press med annonser på sidene, så det gjenstår å se i hvilken grad dette vil hjelpe på inntektssiden.

- Du vil bare se annonser iblant. Vår første plan er å vise en reklame fra et merke per dag i hver av markedene hvor reklamering blir solgt, skriver selskapet i bloggen.

Det er Goldman Sachs som evil tilrettelegge for børsintroduksjonen sammen med JP Morgan og Morgan Stanley, men det fortsatt usikkert når det vil skje.

Les om:

Enterprise