Slappe Cisco-tall

Slappe Cisco-tall

Men selskapet kan melde om prosentvis bedre vekst i Norge enn internasjonalt i fjerde kvartal 2014.

Cisco har lagt ut tall for tredje kvartal 2014 denne uken. Internasjonalt endte omsetningen på 11.5 milliarder dollar mot 12,2 milliarder dollar tredje kvartal 2013, en nedgang på omlag 5,7 prosent..

Nettoresultatet ble på 2,2 milliarder dollar, mot 2,5 milliarder dollar samme periode året før.

- Jeg er fornøyd med prestasjonene i vårt tredje kvartal. De finansielle resultatene overgår guidingen vi presenterte i forrige kvartal, ettersom vi har demonstrert klar fremgang på vei tilbake til en vekstfase, sier John Chambers, konserndirektør og styreformann i Cisco.

Kontantstrømmen var på 3,2 milliarder dollar i tredje kvartal sammenlignet med 2,9 milliarder dollar i andre kvartal. For tilsvarende kvartal (Q3) forrige regnskapsår, var kontantstrømmen på 3,1 milliarder dollar.

Vokser på datasenter, offentlig sektor

Cisco Norge opplevde vekst på fire prosent i tredje kvartal av regnskapsåret 2014. Det norske resultatet har grunn i spesielt sterk i offentlig sektor og innenfor datasenterløsninger, opplyser Cisco.

- Etterspørselen er spesielt sterk i offentlig sektor. Det er i tillegg gledelig at veksten er tilbake blant de største private virksomhetene, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge.

Han forteller også at etterspørselen blant små og mellomstore bedrifter har vært litt svakere enn ventet, men også at det har vært godt vekst på datasenterløsninger.

- Blant våre teknologiområder var det særlig sterk vekst innenfor våre datasenter-løsninger, med særlig stor vekst innenfor cloud, servere og konvergert infrastruktur for virtualisering, avslutter Myrland.

Les om:

Enterprise