Slik er Adobes nettkontorpakke

Slik er Adobes nettkontorpakke

Også Adobe satser på nettskyen. Men vil ikke ta rotta på Microsoft og Google.

I november i fjor gikk tjenesten Acrobat.com ut av beta. Tjenesten er en nettbasert kontorpakke som er tett integrert med Adobes programmer på desktop, slik som Acrobat Reader.

Tjenesten er i rask vekst, rundt 100.000 nye brukere melder seg inn hver dag, og veksten er eksponentiell. For få måneder siden hadde Adobe nådd seks millioner brukere.

- Er dette ment for å konkurrere mot nettskykontorpakkene til selskaper som Google og Microsoft?

- Tanken er ikke å lage en konkurrent, men et supplement, sier Anne Andréasson, forretningsutviklingsdirektør i Adobe Norden

Samarbeidsskriving

Tjenesten har naturligvis vanlige programmer som tekstbehandling, regnearksbehandling og presentasjonsprogram. Men Andréasson fremhever muligheten for flere til å skrive i samme dokument samtidig som et av fortrinnene i løsningen.

- Folk kan jobbe hver for seg i samme dokument på samme tid. Dermed kan de spare tid, sier hun.

- Men hva skjer hvis to skriver på samme sted på likt?

- Det synkroniseres på en måte som gjør at man ikke forstyrrer hverandre. Det er uansett lite trolig at du og jeg skriver på nøyaktig samme sted til nøyaktig samme tid, men det skal likevel fungere fint om dette skjer, sier hun.

Om man jobber i samme regneark og én bruker skulle ønske en annerledes sortering enn en annen bruker har vil det heller ikke oppstå problemer, forsikrer hun. Med privat visning kan man sortere uten at den andre brukeren ser det.

Dokumentene kan eksporteres til en hel rekke ulike filformat. For presentasjonsfiler kan man få opp en html-kode som gjør at hele presentasjonen kan vises i flash-format på en blogg for eksempel.

Møterom

Invitasjoner til slike samarbeidsprosjekter sendes via epost som lenker. Man kan bestemme hvor vidt kun mottaker får lese- eller skrivetilgang, eventuelt at alle som mottar lenken får lese- eller skrivetilgang.

Adobe har også lagt inn et en form for møterom, der også ting som Windows-skrivebordet kan deles. Også her sendes invitasjoner via epost.

- Connectnow er en miniversjon av virtuelt møterom. Opptil tre personer kan her møtes, sier Adnréasson.

Tett integrert med Adobes PDF-lesere, les mer på neste side.

Les om:

Enterprise