Slik blir de norske Office-prisene

Slik blir de norske Office-prisene

Programpakken lanseres fredag, her er utsalgsprisene.

Office lanseres på fredag for forbrukerne her til lands. Nå har Microsoft pønsket ut hva det hele skal koste.

  • Office 2010 Professional med dvd vil koste 6099.
  • Office 2010 Home and Business med dvd vil koste 3099.
  • Office 2010 Home and Student med dvd vil koste 1299.

«PC Attach key»

For såkalt «PC Attach Key», det som før ble kalt OEM, koster pakken alt fra 1800 til 300 mindre avhengig av hvilken utgave du koster. Her er prisene for denne ordningen:

  • Office 2010 Professional vil koste 4299 (1800 kroner mindre)
  • Office 2010 Home and Business vil koste 2099 (100 kroner mindre)
  • Office 2010 Home and Student vil koste 999 (300 kroner mindre)

Men det er en del begrensninger på PC Attach Key-utgavene sammenlignet med de som kjøperer hele dvd-platen.

- Det er ikke veldig forskjellig fra sånn det var da det ble kalt OEM. Med dvd-en kan du installere Office på tre maskiner, og lisensen kan flyttes, mens det PC Attach Key-lisensen, eller Produkt Key Card - som det også kalles - har samme regler som OEM hadde: Du kan kun installere på én maskin, og ikke flytte Office-pakken mellom maskiner, sier Espen Pettersen i Microsoft Norge til Computerworld.

Han forteller at pc-er du kjøper fremover vil leveres med et fil-image av Office, der du kan benytte deg av en slik lisens for å få det instrallert og aktivert. Tidligere har det pleid å følge med fil-image med en 90 dagers testversjon av Office på en del pc-er solgt til forbrukere.

Estimerte priser

Microsoft understreker at dette er estimerte utsalgspriser, og at Microsoft ikke har kontroll på hva partnere som Elkjøp og Expert vil selge produktene for.

- Den store forskjellen i prisene ligger i versjonen som heter Home and Business, som er ment for små- og mellomstore bedrifter og hjemmekontor. Den er blitt adskillig mer tilgjengelig i forhold til pris, prisen var nærmere 3000 tidligere, sier Pettersen.

Les om:

Enterprise