Slik blir du droppet av App Store

Slik blir du droppet av App Store

Nakne pupper er ikke den eneste grunnen til at mange apps blir avvist i Apples App Store.

Det er ikke alltid like lett å vite hva som skal til for å få en applikasjon godkjent i Apples App Store. Seksuelt innhold er kanskje den mest åpenbare grunnen til at en app ikke blir godkjent, men det er langt fra den eneste. Det skriver Computerworld Danmark.

VentureBeat har funnet mindre kjente grunner til at Apple avviser apper.

1. Bruk av ordet Beta

Til tross for at Apple selv i lengre tid har brukt beta-begrepet om sin digitale assistent Siri, slår selskapet hardt ned på utviklere som bruker ordet beta, eller på en eller annen måte antyder at appen ikke er ferdig utviklet.

Ifølge VentureBeat er det flere eksempler på apps som bli avvist fordi det i beskrivelsen blir brukt ord som ”beta”, ”preview” eller ”versjon 0,9”.

2. Laaang lastetid

I dag er ikke toleransen for lang ventetid stor. Og i hvert fall ikke hos Apple. Som med de fleste andre operativsystemer, har IOS en grense for hvor lange oppstartstider som er akseptabelt. IOS lukker appen din automatisk hvis den ikke har startet innen 15 sekunder.

3. Betaling utenfor Apple-miljøet

Apple krever at applikasjoner må betales via App Stores betalingssystem, hvor du som utvikler må betale 30 prosent av overskuddet til Apple.

Derfor er det nesten ingen garanti for at søknaden din vil bli godkjent hvis du via mer kreative metoder prøver å lokke brukere ut av App Store og inn i ditt eget betalingssystem.

For eksempel ble Dropbox’ app avvist fordi applikasjonen hadde en link til Dropbox sin egen hjemmeside, hvor brukere kunne kjøpe mer plass.

4. Ikke nevn andre plattformer

Apple liker ikke at du nevner andre konkurrerende plattformer i app-beskrivelsen.

Finnes appen for eksempel også i en Windows eller Android-versjon, bør du derfor la være å nevne det i beskrivelsen, og i stedet bare skrive det på nettsiden.

5. Appen må virke i hele verden

Folk over hele verden skal kunne bruke applikasjonen. Derfor er det ikke bra hvis appen ikke tilpasser seg lokale forhold. Det vil si a dato, valuta og andre nummer må matche det som blir brukt der hvor brukeren befinner seg. VentureBeat nevner for eksempel at flere europeiske apps ikke håndterer negative lengde- og breddegrader, og har derfor blitt dumpet av Apple.

6. Feilaktig bruk av lagringssystemet

Appen bør kunne ta Icloud-backup av bruker-genererte data. Derfor må du passe på hvilken data appen tar backup av. VentureBeat skriver at det finnes eksempler på selskaper som ikke har fått godkjent apps fordi de har satt deler av app-ens database inni filsystemet.

7. Tilgang til private data må ikke være nødvendig

I IOS 6 skal brukerne gi apps tillatelse før de får tilgang til kontaktlister, kalender, fotoalbum osv.

Apple krever også at app-en fortsatt kan brukes selv om brukeren nekter å gi den tilgang til denne typen informasjon.

Dette er noe som ifølge VentureBeat, garantert blir testet før en app blir godkjent.

8. Brukergrensesnittet må være logisk

Mange IOS-apps har blitt avvist fordi de har mindre problemer med brukergrensesnittet. Det er derfor viktig at man er kjent med Apples ”Human Interface Guidelines”, som gir app-utviklerne retningslinjer på hvordan et logisk brukergrensesnitt skal lages.

VentureBeat skriver at det er avgjørende for Apple, at apps er intuitive og oppfører seg forutsigbart.

9. Ikke bruk kopi-beskyttede bilder

Ikke bruk ikoner, logoer eller annet materiale som er kopi-beskyttet av Apple. Dette inkluderer også ikoner med en tegning av en Iphone.

Enterprise