Slik blir Microsoft Office 2010

Slik blir Microsoft Office 2010

Alt du lurer på om Microsofts nye Office-pakke.

Microsoft har offisielt avduket sin nye Office-pakke, som kommer med en rekke forbedringer. Microsoft Office 2010 vil komme i to forskjellige formater; en tradisjonell pc-basert utgave og en nettbasert versjon. Begge produktene er ventet i første halvdel av 2010.

LES OGSÅ:

Office 2010 i bilder

Her er svar på noen vanlige spørsmål om den nye Office 2010 og hva du kan forvente deg som forbruker.

Vil den pc-baserte Office 2010 og den nettbaserte Office 2010 være den samme?
Nei. Den nettbaserte versjonen av Office 2010, kalt Office Web Apps, vil kun bestå av Word, PowerPoint, Excel og OneNote. Funksjonaliteten i programmene vil være begrenset.

Hva vil du kunne gjøre med Office 2010 Web Apps?
Du vil kunne gjøre enkel redigering i Word-, PowerPoint-, Excel- og OneNote-filer. Nettprogrammene åpner også for at flere personer kan redigere de samme filene samtidig (som i Google Docs)

Vil jeg kunne lagre filer på nettet med Office Web Apps?
Du vil ha muligheten til å lagre filer på nettet, men du er nødt til å registrere en konto på Windows Live Skydrive.

Vil Office 2010 Web være gratis?
Ja. Vanlige forbrukere vil ha gratis tilgang til Office 2010 med en Windows Live ID.

Hvorfor skal jeg foretrekke den Windows-baserte Office 2010 fremfor nettløsningen?
Den nettbaserte løsningen vil tilby basisfunksjonene til de fire kjerne-programmene i Office. For mer avansert funksjonalitet er du nødt til å ty til den tradisjonelle Windows-baserte utgaven av Office.

Vil Office 2010 fortsatt ha menysystemet "Ribbon" ("båndet")?
Ja, men den har fått noen endringer siden Office 2007. For det første vil båndet nå strekke seg over hele linjen med Office-programmer. Plasseringen av kommandoer har blitt justert og vanlige oppgaver skal være enklere å finne. Du vil også kunne tilpasse det ved å legge til, fjerne og flytte på menyvalg.

Hva er nytt i Windows-versjonen av Microsoft Word 2010?
Blant nyhetene i Word 2010 er en ny "Paste Preview"-funksjon, hvor du kan se formateringen av innhold før du setter det inn i et dokument, bedre muligheter for tilpassing av tekst med effekter og ulike stiler, samt muligheten til å sette inn skjermdumper i et dokument uten å gå ut av Word-programmet. Det er også enklere å redigere bilder med et forbedret bilderedigerings-verktøy.

Hva er nytt i Outlook i Office 2010?
Den oppdaterte Microsoft Outlook 2010 kommer med en Gmail-aktig "Conversation View", som lar deg gruppere tilhørende e-postmeldinger i samtaler. Du kan også lage "makro"-snarveier som forenkler vanlige oppgaver; du får direkte tilgang til kontaktlister fra innboksen og så finnes det oversettingsverktøy.

Hva med Excel?

Microsoft Excel 2010 kommer med noe som heter "Sparklines", små grafer inne i celler som gir deg en visuell oversikt over datainnhold.

Det skal dessuten være enklere å jobbe med tabeller og grafer, i tillegg til at det finnes mer avanserte måter å bearbeide data på.

Hva stikker seg ut i PowerPoint?
Noe av det mest interessante i PowerPoint 2010 dreier seg om video. Du kan nå importere video fra ulike formater og redigere direkte i Office. For første gang kan du også eksportere en lysbildeserie som en Windows Media-fil. PowerPoint 2010 kommer også med flere lysbildeoverganger.

Denne oversikten er utarbeidet av våre kolleger i amerikanske PC World.

Les om:

Enterprise