Slik blir nye Android 2.3

Slik blir nye Android 2.3

Nyhetene kommer til Norge med telefonen Nexus S.

Google har lansert en ny Nexus-telefon og deres nye versjon av Android, som naturlig nok kjører på den nye telefonen; Nexus S.

Den nye versjonen skal gjøre det enklere for utviklere å lage "flotte applikasjoner", med fokus på spillutvikling, multimedia og nye måter å kommunisere på.

Mye nytt under panseret

- Vi tar spill til et nytt nivå, sier Android-sjef David Turner i en video, som du ser nederst i saken.

Det dreier seg først og fremst om endringer bak scenene, for å gjøre spill raskere på plattformen. Det kommer også nye API-er for å gi utviklere mer kontroll over enhetene. Blant annet er det nå støtte for gyroskop, noe Nexus S har, i likhet med den nye Ipohne 4.

På multimedia-siden støttes nå VP8, AAC, AMR og ikke minst WebM, som kan brukes til videoer i HTML5.

Near Field Communication (NFC) støttes også, noe Nexus S dermed har under panseret. Dette kan blant annet brukes til betaling.

Kommer til Norge

På brukersiden vil man legge mest merke til endringene i brukergrensesnittet. Designet har fått en overhaling, det samme har tastaturet. Endringene skal gjøre det lettere å treffe det man peker på, og lettere å lese.

Når det gjelder Nexus S avslører S-en at den lages av Samsung, ikke HTC slik det var med den forrige Nexus-telefonen.

- Med Nexus S når vi dem som ikke vil inngå kompromiss, men vil være i forkant på både hardware og software. Mobilen er først med både Android 2.3, NFC og gyroskop, sier nordisk produktsjef Johan Larsson i Samsung i en pressemelding.

Telefonen skal være i norske butikker i løpet av våren.

Her er en introduksjon til nyhetene i Android 2.3:

Enterprise