Slik gjør du Iphone til en 3d-skanner

Slik gjør du Iphone til en 3d-skanner

Se ansiktet ditt fra alle vinkler, og skrem venner med bilder fra appen.

Iphone-applikasjonen Trimensional gjør at du kan bruke din Iphone som en tredimensjonal skanner. I prinsippet kan du skanne hva som helst, men det er særlig ansiktsskanning som gjør denne applikasjonen morsom å bruke.

Appen bruker både skjermen og frontkameraet på mobilen til å registrere lysmønstre som reflekteres i ansiktet, og lager så en tredimensjonal modell av fjeset ditt. Du kan skanne morsomme ansiktsuttrykk, se hodet fra alle vinkler, og tilpasse 3d-gjengivelsen før du deler bildene med venner, skriver Trimensional på sine nettsider.

Du ser best ut i mørket

For å bruke appen må du være i et rom som er helt mørkt. Skru lysstyrken på Iphone-skjermen på maks, hold telefonen omtrent 20 centimeter fra objektet du vil skanne, og trykk på ”capture”.

Telefonen tar fire bilder, og hvert av dem belyses fra skjermen med litt forskjellig vinkel, selv om telefonen holdes helt i ro. Appen setter sammen bildene for å danne et tredimensjonalt bilde.

I tillegg til å se på og rotere bilder rundt på Iphone-skjermen kan du også lagre og dele bilder i ulike filformater som jpeg, animert GIF og QuickTime-film, eller du kan eksportere bilder inn i en rekke grafikkprogrammer.

Billig moro

Trimensional er utviklet av Grant Schindler, dataprogrammerer ved Georgia Institute of Technology, skriver New Scientist.

Schindler innrømmer at appen hans ikke kan måle seg med profesjonelle 3d-skannere, men til en pris på bare seks kroner på App Store er den milevis billigere. Kommersielle 3d-skannere koster gjerne tusenvis av kroner.

De skannede bildene kan til og med reproduseres som modeller på en 3d-printer, om du skulle være så heldig å ha tilgang til en slik.

Trimensional kan også brukes på Ipad 2 og 4. generasjon Ipod Touch.

Enterprise