Slik gjøres Windows 7 om til C64

Slik gjøres Windows 7 om til C64

Få utseendet til Commodore 64 og ytelsen til Windows 7.

For beinharde nostalgikere lanseres nå Commodore 64 Theme Pack som gjenskaper utseende til C64 på et operativsystem som er hakket nyere, Windows 7.

Det følger med tre bakgrunner som gjenskaper utseende på den gamle C64-skjermen. Ikonene er også i rett stil. Mappene dine ser ut som en liten C64-skjerm, «Min datamaskin» er en C64-maskin og papirkurven har ikon som en 1541 floppydisk med grønt led-lys for å vise om det er noe i den. Også fargene og fonten bringer frem gamle minner.

Det hele er lett å installere, det er bare å laste ned Themepack-filen, dobbeltklikke på den, ignorere skremmende Windwos 7-advarsler, og du er i gang. Det er ingen lydeffekter med, fordi C64 sjeldent lagde lyd med mindre du ba den om det.

Det er Pc World-journalist Joel Durham Jr. i USA som har laget det hele. Ikonene ble laget med Icofx og demoversjonen av Easyicon Maker samt Paint Shop Pro X2, ut fra originalbilder av C64 funnet på Googles bildesøk. Bakgrunnene er tatt fra C64-simulatoren CCS64 til svenske Per Håkan Sundell. Last ned den óg, så er du godt på vei tilbake til fortiden.

Fortsatt nostalgisulten? Sjekk ut

Inni Commodore 64

Les om:

Enterprise