Slik lages Windows-oppstarten

Slik lages Windows-oppstarten

Å lage en Windows-oppstart er ikke så lett som man kan tro. Se utviklingen fra Windows 3.1 til Windows 7!

Husker du hvordan Windows 3.1 så ut da det sneglet seg inn i minnet? Og den flotte "tada!"-lyden? Eller den heller barnslige streken i oppstarten av Windows ME?

Oppstartsskjermen til Windows skal gi deg tilbakemelding om at noe faktisk skjer, samtidig som den setter stemningen for resten av operativsystemet. Windows 3.1 var grått og kaldt, Windows ME var, vel, bare litt rart, og Vista var sexy og moderne.

For å friske opp minnet, ta en titt på videoen nedenfor.

(Saken fortsetter under bildet)

Utviklerne bak Windows 7 har lagt ned mye arbeid for å få oppstarten til å bli så sexy og glatt som mulig. Samtidig som det skal se bra ut, er det ingenting mer irriterende enn å måtte vente ekstra lenge før Windows starter fordi du må vente på animasjon, slik det er med Vistas animerte "perle" i dag.

I et langt og overraskende grundig innleggWindows 7-bloggen forteller utviklerne om arbeidet.

"For å forbedre den første kontakten med brukeren, ville vi forbedre oppstartssekvensen. Jazze den opp, kan du si. Det høres ganske enkelt ut, men vi fant fort ut at dette var en stor utfordring" forteller utviklerne, som endte opp med dette resultatet:

<a href="http://video.msn.com/?mkt=en-US&playlist=videoByUuids:uuids:6b58ad0b-c45e-425e-b2f9-4bb2953f9420&showPlaylist=true" target="_new" title="Windows 7 boot animation">Video: Windows 7 boot animation</a>

De mener oppstartsbildet er viktig for folks oppfatning av kvalitet og ytelse. Dermed måtte begge disse aspektene være høyest mulig. Samtidig må ikke sekvensen gå ut over "time-to-desktop", som de kaller det. Og dette bød på problemer.

Utviklerne lagde over to dusin forskjellige versjoner, les videre om arbeidet på neste side!

Les om:

Enterprise