Slik er nye Google Maps for Android

Slik er nye Google Maps for Android

Se hvor langt du har reist, hvor du har vært, og hvor lenge du har vært der.

Den nye versjonen av Google Maps 5.3 for Android inkluderer instrumentpanelet Google Posisjonslogg som gir deg full oversikt over dine bevegelser i verden, komplett med statistikk, grafer og kakediagrammer, rett på telefonen.

Når du aktiverer posisjonsloggen i Googles lokasjonstjeneste Latitude, vil du få en visuell fremstilling av interessante trender basert på dine bevegelser.

Helt valgfritt

Tjenesten har vært tilgjengelig en stund fra pc-en, men nå kan du altså se direkte på telefonen hvor langt du har reist og hvor mye tid du har tilbrakt hjemme, på jobben, eller ute, skriver Google i en blogg.

Google presiserer at tjenesten er 100 prosent valgfri, og at du selv bestemmer hva slags informasjon du vil dele, og hvilke personer du vil dele med. Man kan når som helst slette hele eller deler av posisjonsloggen sin.

Vit alltid hvor du har vært

Man må bruke tjenesten en ukes tid for at posisjonsloggen skal samle nok historie til å vises. Når du har presisert hvor på kartet du er når du er hjemme eller på jobb, vil du etter hvert få opp statistikk som viser hvor mange timer du var på de forskjellige stedene i løpet av de foregående ukene og månedene.

Google Maps 5.3 byr også på muligheten til å redigere og tilføye egne kategorier og rangeringer for Steder, som for eksempel dine favoritt-kafeer, utsiktspunkter, butikker, parker eller lignende.

Du kan laste ned programmet fra Android Market.

Enterprise