Slik er den nye Linux-kjernen

Slik er den nye Linux-kjernen

Linus Torvalds’ nye Linux kjerne skaper «en ny verdensorden». Slik er den.

Nå har kjerne 2.6.30 for Linux kommet, med et hundretalls endringer fra forrige versjon. Blant annet er det på plass en helt ny arkitektur for funksjonen for davelemodus og retur fra dvalemodus.

- Forhåpentlig er vi nå ferdig med davale/ut-av-dvale-problematikken med irq gjenoppkobling, og har endret til en ny verdensorden. Jeg forventer likevel at mange detaljer vil endres, har Torvalds skrevet i Linux-kjernens epostliste ifølge infoworld.com .

- Jeg er sikker på at vi har oversett noe, og jeg vet vi har noe utestående som avventer. Likevel ser det i sin helhet ganske bra ut. Vi har fikset en del utestående de siste dagene, og det kommer alltid en 2.6.30.X.

Bedre filsystemstøtte

Ifølge Linux-kjernens slippwiki Kernelnewbies.org er det bedre støtte for filsystemer, inkludert NILFS2, POHMLEFS samt ext3 og ext4 i 2.6.30.

- Og som alltid vil jeg vente en dag eller to med å virkelig åpne migreringsvinduet. Jeg vil heller at folk faktisk tester ut denne heller enn å sende meg epost med «vennligst trekk tilbake,» sier Torvalds.

Støtter utviklingsdrivere

I tillegg til filsystemene, er det gjort mye på driverfronten. Hundrevis av endringer er foretatt for ting som lagring, grafikk, trådløst og trådbasert nettverk, lyd, digital tv, usb, fireware og blåtann.

Håpet er å få til en bedre brukeropplevelse der ting bare virker.

Kjernen støtter også drivere som er under tidlig utvikling i håp om å oppmuntre til utvikling og stabilisering av disse.

Enterprise