Slik skal Windows 7 erobre bedriftene

Slik skal Windows 7 erobre bedriftene

Microsoft forsøker allerede nå å selge neste Windows til større selskaper.

På Ikea Furuset pleide det å stå en maskin som gang på gang lukket opp og igjen en skuff på et møbel. Hver tiende sekund, time etter time. Dag etter dag. Men det er ikke bare svenskene som er stolte over å teste produkter skikkelig. Microsoft hevder å ha brukt én million timer på maskin-basert testing av Windows 7.

Agendaen er rimelig klar. De vil at store bedrifter skal velge systemet når det kommer på markedet. I tillegg til å argumentere med den omfattende maskin-testingen, argumenterer seniordirektør innen «Windows client product managment» i Microsoft, Gavriella Schuster, for at 50 selskaper er implementert i storstilt betautprøving gjennom et program kalt «First Wave». I tillegg er flere dusin selskaper med i Microsofts «Technology Adaption Program» for Windows 7 Beta.

Målet er å unngå problemene med kompabilitet man så for både programmer og jernvaredrivere i Vista, forteller hun i et intervju med Computerworld USA.

Opphever sperrer

Ifølge Schuster har Microsoft funnet ut at en av de største problemene med applikasjoner i Vista har vært programmer som har nektet å installere fordi de kun var testet på XP – til tross for at de trolig hadde virket også på Vista uansett. For å løse dette går Microsoft i dialog med programvareleverandører for å fjerne slike sperrer, sier hun.

Men er det ikke bra at et program som ikke er testet på 7 ikke lar seg installere på 7, slik at det ikke forkludrer maskinen?

Nei, mener Shcuster. Versjon-forskjeller bør ikke være det som stopper programmer, ifølge henne.

TOmato - tomaTO

Videre forteller hun at Microsoft allerede har sertifisert 2,8 millioner unike enheter som plugg og lek-enheter for Windows 7. Totalt sett, av 10 millioner enheter og dingsbomser, har allerede 75 prosent drivere i Windows 7 og ytterligere 20 prosent tilgjengelig via Windows update. De resterende 5 prosent jobbes det med, ifølge Microsoft.

Bedriftsversjonen av 7 vil komme med hendige applikasjoner, slik som Bitlocker to Go, som beskytter portable usb-eneheter, og som Applocker, som gjennom gruppepolicyer lar administratorer avgjøre hva som kan og ikke kan installeres på brukernes pc-er argumenterer Schuster.

Hun ser at det allerede finnes hauger av slike programmer på markedet som vil koste mindre i innkjøp. Men det er mer praktisk å ha det innebygd, mener hun. Ett system med medfølgende programmer slik at man slipper å forholde seg til ørten ulike leverandører, argumenterer hun. Det er avhengig av hvordan man ser på det administrative, er hennes mening.

Les om:

Enterprise